Laila er 104 år og filmaktuell!

Laila Serine Myrhaug (104) fra Gratangen opplever stor oppmerksomhet etter sin rolle i den internasjonale filmen om sju hundreåringer fra hele verden. Selv finner hun det helt ubegripelig at hun er blitt gjenstand for sånn interesse.

HJEMME IGJEN: Laila låser opp døra til sitt kjære hjem i nesten 80 år. Her fikk hun besøk av filmteamet under innspillingen av filmen «Hundreåringene», da var hun 101 år. Foto: Liv-Karin Edvardsen
HJEMME IGJEN: Laila låser opp døra til sitt kjære hjem i nesten 80 år. Her fikk hun besøk av filmteamet under innspillingen av filmen «Hundreåringene», da var hun 101 år. Foto: Liv-Karin Edvardsen Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Jeg er jo bare et helt alminnelig menneske, sier den jordnære, lille kvinnen der hun sitter ved stuebordet i sin omsorgsbolig på Årstein i Gratangen i Troms.

Når man har gått løs på neste hundreårsrunde i livet sitt, kan man saktens ha behov for litt omsorg og tilsyn. Litt hjelp til husrengjøring og ferdig middag. Særlig når syn og hørsel har begynt å svikte.Laila er av den seige typen, hun klarer seg selv med det aller meste, og det er bare to år siden hun flyttet fra huset hun og mannen bygget på 1940-tallet. Huset ligger for seg selv oppe på en bratt knaus som bærer navnet Hamaren, her bodde hun alene med hunden sin Topsi etter at hun i 2001 ble enke.

Filmteam på besøk

Laila fikk forespørsel om å delta i en dokumentarfilm, og som det tvers gjennom positive mennesket hun er, sa hun ja. I 2019, da hun var 101 år, kom den verdenskjente, prisbelønte regissøren Heddy Honigmann med sitt filmteam på besøk, og begynte det møysommelige arbeidet med å feste Lailas liv og hverdag til film.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer