Fisk Og Skalldyr

Laks i fin form

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Rohny Kristensen





(Til 2–4 personer)
250 g fersk laks
1 dl vann
150 g røkt laks
2 vårløk
1 ss hakket persille
1 ts dijonsennep
1–2 ts kapers
1 sitron
salt
pepper

Legg laksen i en liten kjele med 1 dl kokende vann og la den trekke på svak varme under
lokk, cirka 5 minutter. Ta opp laksen og la den avkjøle. Bryt laksen (uten skinn) i små biter
og bland den med hakket røykelaks. Tilsett finhakket vårløk, persille, sennep, kapers, finrevet sitronskall og 2–3 ts sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Press blandingen ned i en eller flere former som er smurt eller kledd med bakepapir. Sett formen kaldt i minst 3
timer. Server terrinen hel eller i skiver med salat og godt brød. God som pålegg på rugbrød.

Laks i form
Laks i form Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer