Fisk Og Skalldyr

Laks med jordskokker

Tilbered jordskokkene mens laksen er i ovnen.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Rohny Kristensen





(Til 4 personer)
4 stykker laksefilet à 150 g
salt og nykvernet pepper
1 ss olivenolje
2 lime
jordskokker
1 chili
2 fedd hakket hvitløk
2 røde paprika
1 ss olivenolje
3/4 kg jordskokker
ev. grønnsakbuljong
bladpersille

Legg laksen på en plate med bakepapir, dryss over salt og pepper og sprinkle olivenolje på. Dekk over med bakepapir og bak i ovnen på 200°, 12–15 minutter, eller til fisken er fast. Skrubb jordskokkene (de bør ha så lik størrelse som mulig). Fjern frøene i chilien og finhakk. Ta ut kjernene i paprikaene og del dem i terninger. Sautér (det betyr at det skal steke uten at det tar farge) chili, hvitløk og paprika i en sautépanne, hvis du har, ha i
jordskokkene og sautér videre, til de er møre, cirka 15 minutter. Rist litt i pannen underveis, evt tilsett bitte litt buljong. Ha i litt hakket bladpersille sammen med grønnsakene, smak til med salt og pepper og server laksen sammen med lime.

Laks med jordskokker
Laks med jordskokker Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer