Foto: Rohny Kristensen
(Til 4 personer)
4 stykker laksefilet à 150 g
salt og nykvernet pepper
1 ss olivenolje
2 lime
jordskokker
1 chili
2 fedd hakket hvitløk
2 røde paprika
1 ss olivenolje
3/4 kg jordskokker
ev. grønnsakbuljong
bladpersille
Legg laksen på en plate med bakepapir, dryss over salt og pepper og sprinkle olivenolje på. Dekk over med bakepapir og bak i ovnen på 200°, 12–15 minutter, eller til fisken er fast. Skrubb jordskokkene (de bør ha så lik størrelse som mulig). Fjern frøene i chilien og finhakk. Ta ut kjernene i paprikaene og del dem i terninger. Sautér (det betyr at det skal steke uten at det tar farge) chili, hvitløk og paprika i en sautépanne, hvis du har, ha i
jordskokkene og sautér videre, til de er møre, cirka 15 minutter. Rist litt i pannen underveis, evt tilsett bitte litt buljong. Ha i litt hakket bladpersille sammen med grønnsakene, smak til med salt og pepper og server laksen sammen med lime.
