Fet fisk inneholder det sunne fettet kroppen trenger. Du bør derfor spise fet fisk til middag minst en gang i uken.
(Til 4 personer)
600 g laksefilet
2 ts salt
1 ts pepper
2 ts potetmel
1 dl melk, ekstra lett
4 ts finhakket gressløk
2 ts margarin (kan sløyfes)
8 gulrøtter
POTETSALAT
600 g kokte poteter
4 ss finhakket persille
4 ss purre i ringer
4 ts finhakket rød paprika
DRESSING
4 ss kesam 1 %
2 ts sennep
8 ss sylteagurklake
2 ts salt
1 ts pepper
Skjær laksefileten i biter. Tilsett salt, og ha det i en food processor. Rør inn melk, og ha i potetmel, finhakket gressløk og pepper. Form farsen til 8 runde burgere, og stek dem i en middels varm panne med margarin. Skjær potetene i biter og ha dem i en bolle sammen med persille, purre og paprika. Rør sammen ingrediensene til dressingen, og smak til med salt og pepper. Bland dressing og poteter og la gjerne potetsalaten stå og trekke litt.
Server lakseburgerene på potetsalat og med revne gulrøtter til.
