Laksefilet

Laksefilet i baconpakke

Laks er for mange blitt hverdagsmat, men den er også god å servere som festmat når den får litt ekstra godt følge!

(1 porsjon)

◗    1 bit laksefilet, ca. 150 g
◗    1 kvist frisk timian
◗    2 basilikumblader
◗    ½ ts revet sitronskall
◗    1 skive bacon
◗    salt og nymalt pepper

Poteter:
◗    250 g poteter
◗    1 ss olivenolje
◗    40 g fersk spinat
◗    1 hakket hvitløkbåt
◗    1 dl fløte
◗    persille

1. Legg de ferske krydderne og sitronskallet på laksefileten.

2. Surr baconskiven rundt laksen og strø på litt salt og pepper.

3. Skrell og del poteter i skiver. Råstek potetene i en stekepanne i litt olje til de får farge og blir myke. Bland i spinat og hvitløk og la det steke noen minutter.

4. Strø på salt og pepper og hell på fløten. La det koke inn noen minutter til potetskivene er møre og ta det av platen.

5. Stek fiskepakken på middels varme i en annen panne i ca. 2 minutter på hver side til fisken knapt er gjennomstekt.

6. Legg opp potetene og kraften på en tallerken. Legg fiskepakken oppå.
7. Pynt med litt persille.

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: