Foto: Rohny Kristensen
(Til 4 personer)
450 g frossen spinat
1 boks hakkede tomater
1 fedd hvitløk
salt og pepper
400 g laksefilet
lasagneplater med spinat
50 g revet ost
Bechamel-saus
5 dl melk
2 ss maisenna
50 g ost
1 ts muskatnøtt
grovt salt og nykvernet pepper
Tilbehør
salat
godt brød
Tin spinaten i en kjele på svak varme. Klem ut så mye vann du klarer og tilsett tomatene og hvitløken. Krydre med salt og pepper.
Bechamel-saus: Varm melken i en kjele. Rør maisenna inn med litt kaldt vann og bland den inn i melken under omrøring. Kok sausen i ca. 2 minutter. Tilsett revet ost og muskat og smak til med salt og pepper.
Kok lasagneplatene etter anvisning på pakken. Normalt sett holder en halv pakke. Skjær dem til slik at de passer i en brødform.
Fordel lagvis saus, plater, laks i mindre stykker og spinatblandingen i formen. Avslutt med sausen. Dryss et lag med ost, og bak i ovnen ved 200 °C i ca. 40 minutter.
Server med salat og godt brød.
