(Til 4 personer)
600 g lammekjøtt (jeg brukte faktisk surret stek, som jeg tok opp, renset litt og skar i biter). Hvis du kjøper koteletter, trenger du 8 stykker
2 ss olje
2 løk
1 ss tørket timian
700 g poteter
7,5 dl varm kjøttbuljong
2 ss usaltet smør
godt salt og nykvernet pepper
Sett stekeovnen på 190°. Hvis du bruker koteletter, fjern overflødig fett. Ha olje i en litt høy panne. Stek kjøttet i noen minutter slik at det blir brunt på begge sider. Ta vekk fra pannen. Ha i løk og halvparten av urtene. Stek i ca. 4 minutter. Ha kjøttet tilbake på løken. Krydre med salt og pepper. Skjær potetene i tynne skiver, gjerne med en ostehøvel. Legg dem i taksteinsmønster over lammebitene. Krydre. Strø over resten av timianen. Hell på buljong slik at det rekker nesten til over potetene. Legg på klatter av smør, dekk til og bak i ovnen i 1 time. Ta vekk det som dekker gryta og stek videre i 30 minutter slik at potetene
får en gyllen farge.
