Ingredienser

Lam- og potetgryte

Dette er en gryte som nesten gjør seg selv – og som smaker himmelsk.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud





(Til 4 personer)
600 g lammekjøtt (jeg brukte faktisk surret stek, som jeg tok opp, renset litt og skar i biter). Hvis du kjøper koteletter, trenger du 8 stykker
2 ss olje
2 løk
1 ss tørket timian
700 g poteter
7,5 dl varm kjøttbuljong
2 ss usaltet smør
godt salt og nykvernet pepper

Sett stekeovnen på 190°. Hvis du bruker koteletter, fjern overflødig fett. Ha olje i en litt høy panne. Stek kjøttet i noen minutter slik at det blir brunt på begge sider. Ta vekk fra pannen. Ha i løk og halvparten av urtene. Stek i ca. 4 minutter. Ha kjøttet tilbake på løken. Krydre med salt og pepper. Skjær potetene i tynne skiver, gjerne med en ostehøvel. Legg dem i taksteinsmønster over lammebitene. Krydre. Strø over resten av timianen. Hell på buljong slik at det rekker nesten til over potetene. Legg på klatter av smør, dekk til og bak i ovnen i 1 time. Ta vekk det som dekker gryta og stek videre i 30 minutter slik at potetene
får en gyllen farge.

Lam- og potetgryte
Lam- og potetgryte Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer