Den indiske linseretten dal er perfekt til denne sterke, fyldige lammegryten.
(Til 4 personer)
500 g lammekjøtt
2 ss rapsolje eller annen nøytral olje
1 rødløk
1 vanlig løk
2 fedd hvitløk
2 bokser flådde hakkede tomater
1 boks kokosmelk
1 kilo spinat
salt og pepper
Dal
1 ss olje
1 liten løk
2 ss karri
1 ts spisskum
1 ts koriander
200 g røde linser
3 dl vann
1 håndfull frisk koriander
Varm olje i en panne. Fres terninger av lammekjøtt med finhakket løk og presset hvitløk til kjøttet er brunt. Ha i tomat og kokosmelk og la det så vidt småkoke i en time. Vask og
rens spinatbladene for grove stilker og ha dem i.
La det småputre videre i fem minutter. Smak til med salt og pepper. Når lammegryten småkoker, lager du dal: Finhakk løk og fres den med karri, spisskum og koriander i fem minutter i litt olje. Ha i linsene og rør godt. Tilsett vann og la det småkoke under lokk i cirka 30 minutter, til linsene er helt møre. Ha hakket, frisk koriander i rett før servering.
