Ingredienser

Lammegryte med dal

Publisert
Sist oppdatert




Den indiske linseretten dal er perfekt til denne sterke, fyldige lammegryten.
(Til 4 personer)

500 g lammekjøtt
2 ss rapsolje eller annen nøytral olje
1 rødløk
1 vanlig løk
2 fedd hvitløk
2 bokser flådde hakkede tomater
1 boks kokosmelk
1 kilo spinat
salt og pepper

Dal
1 ss olje
1 liten løk
2 ss karri
1 ts spisskum
1 ts koriander
200 g røde linser
3 dl vann
1 håndfull frisk koriander

Varm olje i en panne. Fres terninger av lammekjøtt med finhakket løk og presset hvitløk til kjøttet er brunt. Ha i tomat og kokosmelk og la det så vidt småkoke i en time. Vask og
rens spinatbladene for grove stilker og ha dem i.

La det småputre videre i fem minutter. Smak til med salt og pepper. Når lammegryten småkoker, lager du dal: Finhakk løk og fres den med karri, spisskum og koriander i fem minutter i litt olje. Ha i linsene og rør godt. Tilsett vann og la det småkoke under lokk i cirka 30 minutter, til linsene er helt møre. Ha hakket, frisk koriander i rett før servering.

Herlig mat fra India.
Herlig mat fra India. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer