Foto: Rohny Kristensen
(Til 4 personer)
1 kilo mørt lammekjøtt
Marinade
1 stor løk
4 fedd hvitløk
1 ts salt
1/2 ts nykvernet svart pepper
1 dl ferskpresset limesaft
1 ss olivenolje
1 knivsodd gurkemeie
1/2 ts malt spisskum
1/2 ts malt koriander
Tzatziki
2 store beger matyoghurt
2 fedd hvitløk
1 stor agurk
4 ss olivenolje
malt spisskum
salt og nykvernet pepper
Tørk godt av lammekjøttet og skjær det i biter som er store nok til å sette på tynne trespidd. Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle og legg lammekjøttet oppi. Dekk med plastfilm og sett i kjøleskapet i 1–3 timer. Legg trespiddene i vann en halvtime før steking. La yoghurten renne av seg en times tid, enten i et kaffefilter over et melkeglass eller i et kjøkkenhåndkle i et dørslag. Riv agurken grovt og renn av i en finmasket sil, i alle fall en halv time, helst mer. Bland avrent yoghurt og krydder med agurken. Smak til med sitronsaft og rør så vidt inn oljen før servering. La kjøttet renne av seg i et dørslag, træ dem på spiddene og stek i stekeovn under grill på høy varme i cirka 20 minutter eller til
kjøttet er rosa i midten.
