Ingredienser

Lammekebab med tzatziki

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Cecilie Klem
Foto: Rohny Kristensen





(Til 4 personer)
1 kilo mørt lammekjøtt

Marinade
1 stor løk
4 fedd hvitløk
1 ts salt
1/2 ts nykvernet svart pepper
1 dl ferskpresset limesaft
1 ss olivenolje
1 knivsodd gurkemeie
1/2 ts malt spisskum
1/2 ts malt koriander

Tzatziki
2 store beger matyoghurt
2 fedd hvitløk
1 stor agurk
4 ss olivenolje
malt spisskum
salt og nykvernet pepper

Tørk godt av lammekjøttet og skjær det i biter som er store nok til å sette på tynne trespidd. Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle og legg lammekjøttet oppi. Dekk med plastfilm og sett i kjøleskapet i 1–3 timer. Legg trespiddene i vann en halvtime før steking. La yoghurten renne av seg en times tid, enten i et kaffefilter over et melkeglass eller i et kjøkkenhåndkle i et dørslag. Riv agurken grovt og renn av i en finmasket sil, i alle fall en halv time, helst mer. Bland avrent yoghurt og krydder med agurken. Smak til med sitronsaft og rør så vidt inn oljen før servering. La kjøttet renne av seg i et dørslag, træ dem på spiddene og stek i stekeovn under grill på høy varme i cirka 20 minutter eller til
kjøttet er rosa i midten.

Lammekebab med tzatziki
Lammekebab med tzatziki Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer