Ingredienser

Lammekebab med tzatziki

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Cecilie KlemFoto: Rohny Kristensen (Til 4 personer)1 kilo mørt lammekjøttMarinade1 stor løk4 fedd hvitløk1 ts salt1/2 ts nykvernet svart pepper1 dl ferskpresset limesaft1 ss olivenolje1 knivsodd gurkemeie1/2 ts malt spisskum1/2 ts malt korianderTzatziki2 store beger matyoghurt2 fedd hvitløk1 stor agurk4 ss olivenoljemalt spisskumsalt og nykvernet pepperTørk godt av lammekjøttet og skjær det i biter som er store nok til å sette på tynne trespidd. Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle og legg lammekjøttet oppi. Dekk med plastfilm og sett i kjøleskapet i 1–3 timer. Legg trespiddene i vann en halvtime før steking. La yoghurten renne av seg en times tid, enten i et kaffefilter over et melkeglass eller i et kjøkkenhåndkle i et dørslag. Riv agurken grovt og renn av i en finmasket sil, i alle fall en halv time, helst mer. Bland avrent yoghurt og krydder med agurken. Smak til med sitronsaft og rør så vidt inn oljen før servering. La kjøttet renne av seg i et dørslag, træ dem på spiddene og stek i stekeovn under grill på høy varme i cirka 20 minutter eller tilkjøttet er rosa i midten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer