Sjokoladekake

Langpannekake med sjokolade

Denne kaken blir ikke så høy, men den er fantastisk god kake – og glasuren er helt himmelsk. Kaken er et godt alternativ til deg som må spise glutenfritt, men alle vil like denne fristelsen! 

(1 stor langpanne)

◗ 180 g glutenfri kakemiks (halvparten ­kakemiks og halvparten lys melblanding)
◗ 300 g sukker
◗ ¼ ts salt
◗ 220 g smør
◗ 3 ss kakao
◗ 2 ½ dl kokende vann
◗ 1 dl fløte
◗ 2 egg, vispet godt sammen
◗ 1 ts natron
◗ 1 ts vaniljesukker

Til kremen:
◗ 1 pose hakkede pistasienøtter
◗ 100 g smør
◗ 4 ss kakao
◗ 6 ss fløte eller melk
◗ 1 ts vaniljesukker
◗ 330 g melis

1. Bland sammen mel, sukker og salt i en bolle. Smelt smøret i en gryte og ha i kakao. Rør godt og tilsett det kokende vannet.

2. Hell over melblandingen og rør godt. Bland sammen fløte, egg, natron og vaniljesukker, og tilsett dette til slutt i røren.

3. Hell alt sammen oppi en smurt langpanne, og la den steke på 175º i 20 minutter. Avkjøl på rist.
4. Smelt smør og tilsett resten av ingrediensene til en slett glasur.

5. Fordel glasuren over kaken og dryss på finhakkede pistasienøtter før glasuren stivner.

6. Skjær kaken i ruter og server. Oppbevar kaken kjølig! 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: