Tinder

Lanserer panikk-knapp

Det er usikkert når det kommer til Norge, men funksjonen er allerede i gang i USA!

TINDER: Datingappen, Tinder, lanserer ny funksjon. FOTO: NTB scanpix
TINDER: Datingappen, Tinder, lanserer ny funksjon. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Å date på nett eller gjennom en app kan både være spennende og føre til et evigvarende forhold, men det er ikke alltid det ender like godt.

Kanskje har du ikke snakket med den du trodde du hadde snakket med, eller så kan det i verste fall føre til at du både føler deg usikker og redd.

Vi har selv hørt mange historier om Tinder-dater som har vært ganske så skumle, og nå kan det se ut til at datingappen har fått med seg disse historiene selv. Nå lanserer de nemlig en panikk-knapp!

Sender ut varsel til politiet

Ifølge nettaviser som CNN Business og Wall Street Journal kommer Tinder til å oppdatere sikkerhetsfunksjonene sine. Dette innebærer blant annet en panikk-knapp som vil sende et varsel til sikkerhetsmyndigheter.

Skulle noe gå galt på en date, kan du altså sende ut et varsel om det. Det nye sikkerhetstiltaket vil også gi deg muligheten til å «sjekke inn» i løpet av daten. Altså, du kan fortelle vennene dine hvor dere befinner dere.

Den nye funksjonen skal allerede være lansert i USA. Det er fremdeles usikkert når - eller om - denne funksjonen kommer til Norge. Men det er ingen tvil om at nyheten har fått internasjonal oppmerksomhet!

Den danske nettavisen DR har også omtalt lanseringen, men har heller ikke noe svar på om det kommer til de nordiske landene i fremtiden.

Lignende funksjoner

I 2018 ble det kjent at transportappen Uber også kom til å lansere en panikk-knapp. Denne funksjonen ville gi deg muligheten til å ringe det amerikanske nødnummeret 911 direkte fra appen.

Men fungerer det? NBC News testet nyheten:

Men det er ikke bare i USA lignende tiltak blir tatt. I 2011 kunne Silje Vallestad tilby en trygghetsalarm på mobiltelefonen. Få måneder senere lastet 50 000 nordmenn ned appen.

Appen fikk navnet «bSafe», og til Tek.no hadde Vallestad følgende å si om trygghetsalarmen:

– Vi har blant annet utviklet applikasjonen risikomodus, altså at andre personer, for eksempel kjæresten, kan følge hjemturen din fra byen live, via GPS. I tillegg har vi lagt inn en funksjon som heter «fake call», altså at telefonen kan programmeres til å ringe deg opp når du måtte ønske det. Vi har fått mange tilbakemeldinger på at denne funksjonen benyttes av jenter når de går alene hjem fra byen, er på en dårlig date eller for å forhindre såkalte daterapes, sier Vallestad.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2015 ble det lansert nok en app som kan hjelpe deg ut av fare. Fire NTNU-studenter, Anders Hua, Jørgen Svennevik Notland, Svein Grimholt og Stian Sandø fikk ideen etter at det skjedde en voldtekt og et voldtekstforsøk i Dødens dal i Trondheim.

– Da tenkte jeg at det i sånne situasjoner burde finnes en måte å varsle andre i nærheten for å få hjelp, sier Grimholt til Gemini.no.

Deretter oppsto appen «Flare».

– Det finnes apper som ligner, men det som er spesielt med denne, er at den er crowdsourced. Det innebærer at du når ut til de som befinner seg i nærheten av der du er, slik at Flare kan bidra til raskere responstid. Det er en styrke. I dag er gjennomsnittsresponstiden hos politiet mellom 15 og 23 minutter, noe som betyr at skaden kan ha skjedd allerede når politiet ankommer. Det er en vinn-vinn-situasjon, hvor sjansen for å få hjelp øker for deg og for andre, sier Grimholt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer