Kjæledyr

Lanserer spillelister for kjæledyr

For kanskje hunden din trenger en chillout-liste for å slappe av hjemme?

DYREMUSIKK: Spillelister basert på dine egne preferanser, samt hva som er gunstig for en hund eller katt, er nå lansert av musikkstrømmetjenesten Spotify. FOTO: NTB Scanpix
DYREMUSIKK: Spillelister basert på dine egne preferanser, samt hva som er gunstig for en hund eller katt, er nå lansert av musikkstrømmetjenesten Spotify. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Kanskje er du allerede godt kjent med spillelistene som stadig blir foreslått å passe til morgenkaffen, til daten, eller til treningen? Vel, nå lanser Spotify også egne spillelister til kjæledyret ditt, under seksjonen «Pets playlist».

- Den nye funksjonen gir Spotify-brukere spillelister fra en algoritme basert på deres personlige smak, og kjæledyrets karakteristiske egenskaper, skriver Spotify i en pressemelding.

Ved å svare på noen spørsmål om kjæledyret, blant annet hva slags dyr, og slags personlighet dyret har, genereres en spilleliste som skal passe nettopp for dim lodne kompanjong. Spotify har foreløpig valgt ut noen dyrearter, og hund, katt, hamster, fugl og merkelig nok iguan - er artene som kan få egen spilleliste.

- Men bryr kjæledyr seg om musikk?

- De kan i alle fall høre den! Hunder for eksempel har utmerket hørsel. Det samme gjelder katter, sier Sasja Rygg, veterinær og presseansvarlig ved veterninærklinikk-kjeden Anicura.

- Mange hundeeiere har god erfaring med å sette på radioen når de er på jobb, noe som ifølge dem selv holder hunden med selskap mens de selv er borte. Musikk kan også ha en positiv effekt som lydkamuflasje, for eksempel på Nyttårsaften hvor mange opplever at hunden blir nervøs av rakettene, sier Rygg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer