Kultur & Underholdning

Lasagne -- lagvis og lett

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne BuxrudFoto: Wenche Hoel-Knai(Til 4–6 personer)Pastaplater180 g durumhvete/hvetemel2 eggSaus1 kg tomater4 fedd hvitløk4 ss olivenolje1 dl vann1/2 ts sukkersalt og pepper1 kg store reker1 stor neve fersk basilikumTin rekene hvis de er dypfryste, og fjern skallet. Pisk eggene og bland inn melet. Elt til detblir en smidig deig. Ha mel på bordet og litt på pastamaskinen. Del deigen i 4–5 emner og rull deigen gjennom maskinen noen ganger til den er millimeter-tynn. Skjær platene til, så de blir rektangulære. Det skal bli 9 plater i alt. La lasagnen hvile på bordet i litt mel mens du lager tomatsausen. (Bruk gjerne ferdige lasagneplater og følg anvisningen på pakken hvis du ikke har pastamaskin eller helt enkelt ikke gidder...) Skjær tomatene i terninger,hakk hvitløk og ha olje i en panne. Varm opp til middels varmt og ha i hvitløk og tomater. Kok opp og sett ned varmen slik at sausen bare putrer. Tilsett vann, sukker, salt og pepper. La det syde i 10 minutter. Pensle olje i en ildfast form, ca 20 x 30 cm. Legg 3 plater i bunnen slik at de dekker. Hell over et lag tomatsaus og fordel halvparten av rekene og basilikumen over sausen. Legg på et nytt lag med plater, deretter mer tomatsaus, resten av rekene og bladene. Til slutt et siste lag med lasagneplater ogresten av tomatsausen, slik at den dekker platene. Bak lasagnen i stekeovnen i 40 minutter på 180°.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer