Kultur & Underholdning

Lasagne -- lagvis og lett

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Wenche Hoel-Knai






(Til 4–6 personer)
Pastaplater
180 g durumhvete/hvetemel
2 egg

Saus
1 kg tomater
4 fedd hvitløk
4 ss olivenolje
1 dl vann
1/2 ts sukker
salt og pepper
1 kg store reker
1 stor neve fersk basilikum

Tin rekene hvis de er dypfryste, og fjern skallet. Pisk eggene og bland inn melet. Elt til det
blir en smidig deig. Ha mel på bordet og litt på pastamaskinen. Del deigen i 4–5 emner og rull deigen gjennom maskinen noen ganger til den er millimeter-tynn. Skjær platene til, så de blir rektangulære. Det skal bli 9 plater i alt. La lasagnen hvile på bordet i litt mel mens du lager tomatsausen. (Bruk gjerne ferdige lasagneplater og følg anvisningen på pakken hvis du ikke har pastamaskin eller helt enkelt ikke gidder...) Skjær tomatene i terninger,
hakk hvitløk og ha olje i en panne. Varm opp til middels varmt og ha i hvitløk og tomater. Kok opp og sett ned varmen slik at sausen bare putrer. Tilsett vann, sukker, salt og pepper. La det syde i 10 minutter. Pensle olje i en ildfast form, ca 20 x 30 cm. Legg 3 plater i bunnen slik at de dekker. Hell over et lag tomatsaus og fordel halvparten av rekene og basilikumen over sausen. Legg på et nytt lag med plater, deretter mer tomatsaus, resten av rekene og bladene. Til slutt et siste lag med lasagneplater og
resten av tomatsausen, slik at den dekker platene. Bak lasagnen i stekeovnen i 40 minutter på 180°.

Lasagne -- lagvis og lett
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer