Foto: Wenche Hoel-Knai
(Til 4 personer)
75 g hel bacon
1 ss olivenolje
2 løk
2 fedd hvitløk
2 store gulrøtter
2–3 pastinakker
1 boks hele, flådde tomater
3 ss tomatpuré
2 dl grønnsakbuljong
salt og nykvernet pepper
1 kvist timian
300 g spinatblader
250 g lasagneplater (forkokte eller vanlige)
50 g parmesan
Hvit saus (også kalt bechamelsaus):
25 g smør
3 ss hvetemel
4 dl lettmelk
1/2 ts revet muskatnøtt
grønn salat
syltet gresk chili
Hakk bacon i små biter og stek det med hvitløk og løk i gryte noen minutter. Tilsett
grovt revne gulrøtter, grovt revne pastinakker, tomater, tomatpuré, krydder og buljong
og la det surre en halvtime. Smelt smør i en annen gryte og rør i hvetemel. La melet og smøret surre over svak varme i fem minutter mens du varmer opp melken til litt under kokepunktet. Tilsett melken litt av gangen og pisk til sausen er jevn. Sausen skal koke i 3–5 minutter og smakes til med salt, pepper og muskatnøtt. Ta fram en stor ildfast form og legg lagvis lasagneplater (bruker du vanlige, følg bruksanvisningen på pakken før du legger dem i), grønnsaksaus, ferske (og godt vasket) spinatblader og hvit saus. Avslutt med pastaplater og hvit saus (i den rekkefølgen). Dryss revet parmesan oppå og stek i ovnen på 200 grader i cirka 30 minutter. Server med salat og syltet gresk chili.
