Grønnsaker

Lasagne av rotfrukter

Lasagne med en ny vri.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Cecilie KlemFoto: Wenche Hoel-Knai(Til 4 personer)75 g hel bacon1 ss olivenolje2 løk2 fedd hvitløk2 store gulrøtter2–3 pastinakker1 boks hele, flådde tomater3 ss tomatpuré2 dl grønnsakbuljongsalt og nykvernet pepper1 kvist timian300 g spinatblader250 g lasagneplater (forkokte eller vanlige)50 g parmesanHvit saus (også kalt bechamelsaus):25 g smør3 ss hvetemel4 dl lettmelk1/2 ts revet muskatnøttgrønn salatsyltet gresk chiliHakk bacon i små biter og stek det med hvitløk og løk i gryte noen minutter. Tilsettgrovt revne gulrøtter, grovt revne pastinakker, tomater, tomatpuré, krydder og buljongog la det surre en halvtime. Smelt smør i en annen gryte og rør i hvetemel. La melet og smøret surre over svak varme i fem minutter mens du varmer opp melken til litt under kokepunktet. Tilsett melken litt av gangen og pisk til sausen er jevn. Sausen skal koke i 3–5 minutter og smakes til med salt, pepper og muskatnøtt. Ta fram en stor ildfast form og legg lagvis lasagneplater (bruker du vanlige, følg bruksanvisningen på pakken før du legger dem i), grønnsaksaus, ferske (og godt vasket) spinatblader og hvit saus. Avslutt med pastaplater og hvit saus (i den rekkefølgen). Dryss revet parmesan oppå og stek i ovnen på 200 grader i cirka 30 minutter. Server med salat og syltet gresk chili.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer