Pasta

Lasagne med skogssopp

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne BuxrudFoto: Siren Lauvdal(Forrett til 4 personer)20–30 g tørket skogssopp2 ss smør2 sjalottløk100 g blandet, fersk sopp2 ts sitronsaft6 lasagnaplaterPeppersmør120 g smør1 fedd hvitløk1 ts sitronsaft2 ts grønne pepperkornLegg den tørkede soppen i varmt vann i ca. 10 minutter. Sil av, skyll godt og hakk soppen.Smelt smøret i en panne, ha i finhakket løk. La den bli myk. Hakk den ferske soppen og ha i begge sopptypene i pannen. Stek i 5 minutter. Tilsett presset sitron og smak til med salt og pepper. Lag peppersmør: Knus hvitløk og pepperkornene lett i en morter. Smelt smøret i en panne og ha i hvitløk, sitronsaft og pepperkorn. La det trekke på medium varme i 5–8 minutter. Kok pasta i mellomtiden. Følg anvisning på pakken. Pass på at platene ikke henger sammen. Det lønner seg å bruke en gaffel eller liknende i begynnelsen. Ta platene opp og del dem på tvers. Legg en firkant på hver tallerken. Plasser en spiseskje soppblanding i hvert hjørne av platen. Sprinkle over med litt peppersmør. Plasser en firkant på topp, i en annen vinkel, og legg på resten av soppblandingen på midten av hver firkant. Hell på mer av smørblandingen og legg på den siste firkanten. Hell resten av smøret over. Server med en gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer