Foto: Siren Lauvdal
(Forrett til 4 personer)
20–30 g tørket skogssopp
2 ss smør
2 sjalottløk
100 g blandet, fersk sopp
2 ts sitronsaft
6 lasagnaplater
Peppersmør
120 g smør
1 fedd hvitløk
1 ts sitronsaft
2 ts grønne pepperkorn
Legg den tørkede soppen i varmt vann i ca. 10 minutter. Sil av, skyll godt og hakk soppen.
Smelt smøret i en panne, ha i finhakket løk. La den bli myk. Hakk den ferske soppen og ha i begge sopptypene i pannen. Stek i 5 minutter. Tilsett presset sitron og smak til med salt og pepper. Lag peppersmør: Knus hvitløk og pepperkornene lett i en morter. Smelt smøret i en panne og ha i hvitløk, sitronsaft og pepperkorn. La det trekke på medium varme i 5–8 minutter. Kok pasta i mellomtiden. Følg anvisning på pakken. Pass på at platene ikke henger sammen. Det lønner seg å bruke en gaffel eller liknende i begynnelsen. Ta platene opp og del dem på tvers. Legg en firkant på hver tallerken. Plasser en spiseskje soppblanding i hvert hjørne av platen. Sprinkle over med litt peppersmør. Plasser en firkant på topp, i en annen vinkel, og legg på resten av soppblandingen på midten av hver firkant. Hell på mer av smørblandingen og legg på den siste firkanten. Hell resten av smøret over. Server med en gang.
