Sykehusklovnene

Latter får Emilie til å glemme smertene

Emilie (10) var knapt ett år gammel da hun fikk konstatert leddgikt. Siden har hun vært ut og inn av sykehus. Klovnene gjør besøkene mye lettere å takle – også for mamma Anette.

Latter får Emilie til å glemme smertene
Publisert
Sist oppdatert

Emilie ler så tårene triller. Mamma Anette Johansen (33) smiler et bredt smil og stikker hodet ut av døra på et av de mange rommene ved barnepoliklinikken på Rikshospitalet. Datteren er her på kontroll – igjen.

– Det er lenge siden jeg sluttet å holde telling på hvor mange ganger vi har vært her, men det er stort sett en gang i måneden, forklarer hun.

Les også: Anette gjorde alt for ikke å se syk ut, men det var treningen som hjalp henne mest

GledesspredereInne på rommet har Sykehusklovnene funnet sin plass. De er kjent for å få fram det beste i alle de møter og har barn som sin spesialitet. Emilie har gledet seg lenge til å treffe dem. Å møte klovnene er høydepunktet hver gang hun er på sykehuset.

– Emilie spør alltid utålmodig etter klovnene. De gjør en fantastisk jobb, og får ikke bare barn til å le, men meg også. Jobben de gjør er uvurderlig, sier Anette.

For det skal sies: Selv om familien taklet sykdommen til Emilie bra, har det vært noen tøffe tak.

– Å tenke positivt hele tiden, er ikke alltid så lett. Jeg har vært sliten og tenkt: «Klarer jeg mer»? Men selvfølgelig, du klarer det du må, og spesielt når det er barnet ditt det er snakk om, sier Anette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer