Dating

Lei av mislykkede dates? Dette er det beste datingtipset du kan få

- Mange går nok inn for å bli likt før man har sjekket om man selv liker vedkommende.

BLI LIKT: På date viser vi oss alltid fra vår beste side, men du bør ikke KUN fokusere på å bli likt. Foto: Scanpix.
BLI LIKT: På date viser vi oss alltid fra vår beste side, men du bør ikke KUN fokusere på å bli likt. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert

La oss være ærlig; datinglivet kan være slitsomt og frustrerende. Det er ikke uten grunn at det i de siste årene har dukket opp en rekke nye begreper som beskriver dårlig datingoppførsel, som «ghosting» og «submarining» – det er nemlig svært vanlig.

Mange av oss har nok derfor en lang rekke mislykkede flørter bak oss. Potensielle partnere som vi trodde var interessert, men så ble det liksom aldri noe. Men slapp av, det betyr ikke at det er noe galt med deg, det kan faktisk være at det bare er noe galt med framgangsmåten din; at du fokuserer mer på å bli likt, fremfor hvem du selv liker.

– Når vi synes at noen er attraktive, har vi en tendens til å anta at det aller meste med dem er bra. I psykologien kalles dette glorieeffekten, og den beskriver hvordan vi antar at én god egenskap betyr at noen har mange gode egenskaper. Dette gjør at mange av oss veldig raskt får en følelse av at vi må leve opp til kvaliteter i den andre som kanskje ikke en gang eksisterer, sier psykolog og relasjonscoach, Torkel Guttormsen, til KK.

Han er gründer av Genuine Connections og Livskoden.no, og er lidenskapelig opptatt av å hjelpe mennesker med å forbedre sine sosiale ferdigheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer