Aortadisseksjon

Lene (53) lever på lånt tid: - Det var en skremmende beskjed å få

Lene (53) vet at hovedpulsåren kan sprekke når som helst, men prøver å ikke tenke for mye på det. Hun skaper seg et godt liv med aktiviteter og mennesker som gir henne påfyll av energi.

ALVOR: Lene forsto alvoret da hun fikk beskjed om at det var noe alvorlig galt med hovedpulsåren, og hun måtte rett til sykehus. Samtidig er hun bevisst på at vi selv er ansvarlige for å skape oss gode liv ut fra de forutsetningene vi har. Selv synes hun livet har uendelig mange gleder å by på. Foto: Privat
ALVOR: Lene forsto alvoret da hun fikk beskjed om at det var noe alvorlig galt med hovedpulsåren, og hun måtte rett til sykehus. Samtidig er hun bevisst på at vi selv er ansvarlige for å skape oss gode liv ut fra de forutsetningene vi har. Selv synes hun livet har uendelig mange gleder å by på. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Lene Merete Haugen har vært gjennom mer enn de fleste, og det er mange år siden hun fikk diagnosen kompleks PTSD, posttraumatisk stresslidelse. Men det er bare fire år siden hun plutselig kjente en skarp smerte i magen, og havnet på sykehus. Ultralyd og CT viste at det er noe alvorlig galt med hovedpulsåren.

– Jeg fikk vite at jeg potensielt er i livsfare, sier Lene på telefon fra Drøbak.

– Det var en skremmende og uventet beskjed å få. Men jeg har ikke noe annet valg enn å leve med det. Sprekker utposningene på hovedpulsåren, er det over og ut.

Flere utdanninger

Lene er opprinnelig fra Trondheim, men har bodd 15 år i Lillestrøm. Hun har to sønner, den eldste er voksen og lever sitt eget liv, den yngste reiser på folkehøgskole til høsten.

I 2018 flyttet hun til Drøbak, fire måneder før hun ble alvorlig syk. Der bor hun fortsatt sammen med sin yngste sønn.

Lene har tegnet og malt fra hun var ganske liten, uten at noen tok det på alvor. Hun fikk ofte høre at hun måtte begynne å gjøre noe ordentlig. Det første til flere utdannelser innen søm, som make-up artist og innen produkt- og grafisk design.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer