<strong>TAKKNEMLIG FOR MOREN:</strong> – Hadde jeg ikke hatt din støtte, hadde jeg nok vært død for lenge siden. Når ting har vært virkelig vanskelig i livet mitt, har jeg alltid hatt min mor for meg der, forteller Lene Alexandra Øien (32). Foto: All Over Press Norway
TAKKNEMLIG FOR MOREN: – Hadde jeg ikke hatt din støtte, hadde jeg nok vært død for lenge siden. Når ting har vært virkelig vanskelig i livet mitt, har jeg alltid hatt min mor for meg der, forteller Lene Alexandra Øien (32). Foto: All Over Press Norway Vis mer

Kjendis

Lene Alexandra: - Hadde nok vært død uten mammas støtte

Nina Øien (48) glemmer ikke overskriftene om datteren for snart 10 år siden. Men hun valgte å være en støttende mamma i Lene Alexandras vonde tid.

Publisert
Sist oppdatert

«Her er 50 000 kroners-puppene».

Nina Øien (48) glemmer ikke overskriftene eller dobbeltsidebildet av datteren i Se og Hør for snart 10 år siden. Eller skamfølelsen. Uroen over hva folk tenkte og sa.

Men det var da hun gjorde noe som overrasket henne selv: Hun kjøpte bladet, la det på spisebordet på den nye jobben, og ropte på kollegaene: «Kom å se, datteren min er i Se og Hør».

LES OGSÅ: - Jeg var aldri på åstedene

- Jeg hadde en nødknapp

Hun hadde ikke bare bestemt seg for å støtte datteren, uansett. Hun bestemte seg også for å være stolt av henne.

- Det måtte bli sånn. Det var vanskelig, men hun var helt avhengig av min støtte i den vonde perioden hun var inne i.

– Hadde jeg ikke hatt din støtte, hadde jeg nok vært død for lenge siden. Når ting har vært virkelig vanskelig i livet mitt, har jeg alltid hatt min mor der for meg.

Lene Alexandra Øien (32) smiler mot mamma over farrisen.

Hun satte henne på mange prøver. Tenåringstrassen som moren ikke fikk kontroll over. Viljen som ikke lot seg kue. Som 12-åring trosset hun foreldrene og dro alene på fest på Momarkedet, som 14 ville hun på raveparty i Oslo Spektrum, og lot seg heller ikke stoppe.

– Hun skulle hele tiden tøye strikken litt lenger. Jeg var mye redd for at hun skulle skeie helt ut. Men etter hvert som hun ble eldre, skjønte jeg at hun hadde en grense, forklarer Nina.

– Jeg hadde en nødknapp, nikker Lene Alexandra.

LES OGSÅ: Hvordan trøste en som vet hun skal dø?

Lene Alexandra Øien (32) og moren hennes Nina, har et tett bånd og hun har vært en viktig støttespiller opp gjennom årene. Foto: All Over Press Norway
Lene Alexandra Øien (32) og moren hennes Nina, har et tett bånd og hun har vært en viktig støttespiller opp gjennom årene. Foto: All Over Press Norway Vis mer

Ble deprimert etter «Skal vi danse»

Det ga en bekymret mor en viss trygghet. Selv om hun mener datteren ved flere tilfeller skulle ha trykket på den tidligere. Som for eksempel da hun for andre gang la inn silikon i puppene, 1,2 kilo. Eller da hun stilte opp naken mykpornoblader.

KK 13 er i salg fra fredag 28. mars.
KK 13 er i salg fra fredag 28. mars. Vis mer

Lene Alexandra har levd et mer utsvevende liv enn de fleste. Men så er også mamma Nina Øien en svært tolerant og tålmodig mor. Hun drømte heller aldri om at datteren skulle bli akademiker, jurist eller lege.

«Skal vi danse» 2008 ble en dobbel seier for Lene Alexandra. Ikke bare gikk hun til topps i konkurransen, hun fikk endelig vist fram den hun virkelig følte hun var. Men da kameralysene sloknet og seiersrusen var ute av kroppen, gikk Lene Alexandra inn i en lengre depresjon. Hun lå hjemme på sofaen til moren i nesten et år.

– Det var vondt. Du får ikke gjort noe, bare sørge for at hun får ro, skåne henne, og ikke presse henne på noe vis, forteller Nina.

I dag jobber Lene Alexandra som personlig og mental trener, og føler hun har funnet tilbake til seg selv. Mamma kjenner også at hennes gladjente er på vei tilbake. Men det har kostet.

LES OGSÅ: Holdt gruppevoldtekten skjult for mamma

Les hele intervjuet med Lene Alexandra og moren hennes i KK 13, som er i salg fra fredag 28. mars.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer