Landgangssyke:

Lene var så svimmel at hun ikke turte å løfte barna sine

Annlaug og Lenes hverdag ble snudd helt på hodet da de begge ble rammet av landgangssyken.

SVIMMEL: Etter en tur på nattoget ble Lene Mari Olsen aldri helt kvitt svimmelheten som satt igjen i kroppen. FOTO: Privat
SVIMMEL: Etter en tur på nattoget ble Lene Mari Olsen aldri helt kvitt svimmelheten som satt igjen i kroppen. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Lene Mari Olsen (36) bor i Trondheim med mannen, en datter på tre og en sønn på fem år. Etter å ha tatt nattoget fra Trondheim til Fauske i november 2020, følte hun at alt gynget, en følelse som ikke har forlatt henne.

En lang periode turte ikke Lene å løfte barna, hun var redd for å falle med dem i armene, balansen var så dårlig. Hun trengte ro, men det var vanskelig å kombinere med et liv som småbarnsmor.

Annlaug Kleppen (53) har en voksen datter og bor i Tønsberg. Da hun våknet 1. februar 2020, kjentes det som om kroppen var i bevegelse fra livet og ned. Det var som å være på båttur i hardt vær med store bølger. Båtturen har aldri tatt slutt. Når Annlaug sitter eller ligger på ryggen, går én til to bølger gjennom kroppen hennes hvert sekund. Senere har hun også fått følelsen av at hun veier tre ganger så mye som hun egentlig gjør.

– Det er bedre når jeg ligger på magen, men jeg kan ikke tilbringe resten av livet i mageleie, sier Annlaug.

Hun er optiker, mens Lene jobber med digitalisering av arkiv. Begge har stillesittende arbeid, men ble hundre prosent sykmeldte da all energi ble brukt til å klamre seg fast.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer