GLUTENFRIE VAFLER: Mmmmm...kjempegodt til helgen!
GLUTENFRIE VAFLER: Mmmmm...kjempegodt til helgen! Vis mer

Glutenfritt

Lett som en glutenfri plett

Fylte pannekaker, sprø vafler og pletter. Her er det bare å nyte!

ALLERS.NO: I disse oppskriftene er det brukt maisenna, men du kan også bytte ut med fin glutenfri melmiks. Begge deler gir et godt resultat!

Sprø vafler

4 personer

3 dl maisenna
1 ½ ts bakepulver
1 ts salt
3 dl melk
2 egg
50 g smør, smeltet

1. Bland de tørre ­ingrediensene.

2. Tilsett melken og pisk til en glatt røre. Pisk inn egg og smør.

3. Stek i smurt vaffeljern. Pisk røren godt mellom hver steking.

GLUTENFRIE PLETTER: Du kan bytte ut ­steinbitrognen med løjrom eller lakserogn. Foto: Erik Karlsson
GLUTENFRIE PLETTER: Du kan bytte ut ­steinbitrognen med løjrom eller lakserogn. Foto: Erik Karlsson Vis mer

Pletter med salt tilbehør

4 personer

3 dl melk
1 ½ dl maisenna
3 egg
1 ½ ss smeltet smør
salt

Tilbehør:
2 dl crème fraîche
2 ss hakket dill
1 rødløk
100 g steinbitrogn

1. Pisk sammen melk, maisenna, egg, smør og salt. La det svelle i 10 minutter.

2. Stek plettene i en plettepanne på begge sider, med ganske kraftig varme, til de blir gylne. Pensle pannen med litt smør mellom hver plett.

3. Server med crème fraîche, finhakket rødløk og rogn. 

image: Lett som en glutenfri plett

Pannekaker med spinat og ost

8 pannekaker

3 dl melk
1 ½ dl maisenna
3 egg
½ dl flytende smør
2 ss smør

Fyll:
100 g vasket spinat
2 dl cottage cheese
3 dl vellagret ost

Topping:
1 ½ dl revet ost

1. Pisk melk og ­maisenna. Tilsett egg og ­flytende smør.

2. Stek pannekakene i smør, det er viktig å røre i røren mellom hver steking.

3. Fyll pannekakene med spinat, cottage ­cheese og revet ost. Rull sammen og legg dem i en ildfast form. Topp med revet ost.

4. Gratiner midt i ovnen på 225° i ca. 10 minutter.

Flere glutenfrie oppskrifter:

- Herlig bakst helt uten gluten
- Mmmmmmarengs
- Herlig restepizza

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: