ALLERS.NO: I disse oppskriftene er det brukt maisenna, men du kan også bytte ut med fin glutenfri melmiks. Begge deler gir et godt resultat!
Sprø vafler
4 personer
3 dl maisenna
1 ½ ts bakepulver
1 ts salt
3 dl melk
2 egg
50 g smør, smeltet
1. Bland de tørre ingrediensene.
2. Tilsett melken og pisk til en glatt røre. Pisk inn egg og smør.
3. Stek i smurt vaffeljern. Pisk røren godt mellom hver steking.

Pletter med salt tilbehør
4 personer
3 dl melk
1 ½ dl maisenna
3 egg
1 ½ ss smeltet smør
salt
Tilbehør:
2 dl crème fraîche
2 ss hakket dill
1 rødløk
100 g steinbitrogn
1. Pisk sammen melk, maisenna, egg, smør og salt. La det svelle i 10 minutter.
2. Stek plettene i en plettepanne på begge sider, med ganske kraftig varme, til de blir gylne. Pensle pannen med litt smør mellom hver plett.
3. Server med crème fraîche, finhakket rødløk og rogn.

Pannekaker med spinat og ost
8 pannekaker
3 dl melk
1 ½ dl maisenna
3 egg
½ dl flytende smør
2 ss smør
Fyll:
100 g vasket spinat
2 dl cottage cheese
3 dl vellagret ost
Topping:
1 ½ dl revet ost
1. Pisk melk og maisenna. Tilsett egg og flytende smør.
2. Stek pannekakene i smør, det er viktig å røre i røren mellom hver steking.
3. Fyll pannekakene med spinat, cottage cheese og revet ost. Rull sammen og legg dem i en ildfast form. Topp med revet ost.
4. Gratiner midt i ovnen på 225° i ca. 10 minutter.
Flere glutenfrie oppskrifter:
- Herlig bakst helt uten gluten
- Mmmmmmarengs
- Herlig restepizza