Glutenfritt

Lett som en glutenfri plett

Fylte pannekaker, sprø vafler og pletter. Her er det bare å nyte!

GLUTENFRIE VAFLER: Mmmmm...kjempegodt til helgen!
GLUTENFRIE VAFLER: Mmmmm...kjempegodt til helgen! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: I disse oppskriftene er det brukt maisenna, men du kan også bytte ut med fin glutenfri melmiks. Begge deler gir et godt resultat!

Sprø vafler

4 personer

3 dl maisenna1 ½ ts bakepulver1 ts salt3 dl melk2 egg50 g smør, smeltet

1. Bland de tørre ­ingrediensene.

2. Tilsett melken og pisk til en glatt røre. Pisk inn egg og smør.

3. Stek i smurt vaffeljern. Pisk røren godt mellom hver steking.

Pletter med salt tilbehør

4 personer

3 dl melk1 ½ dl maisenna3 egg1 ½ ss smeltet smørsalt

Tilbehør:2 dl crème fraîche2 ss hakket dill1 rødløk100 g steinbitrogn

1. Pisk sammen melk, maisenna, egg, smør og salt. La det svelle i 10 minutter.

2. Stek plettene i en plettepanne på begge sider, med ganske kraftig varme, til de blir gylne. Pensle pannen med litt smør mellom hver plett.

3. Server med crème fraîche, finhakket rødløk og rogn. 

Pannekaker med spinat og ost

8 pannekaker

3 dl melk1 ½ dl maisenna3 egg½ dl flytende smør2 ss smør

Fyll:100 g vasket spinat2 dl cottage cheese3 dl vellagret ost

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer