Vis mer

Salat

Lette salater som metter

Noen ganger har man bare lyst på noe enkelt. Salat er jo lunsjmat, tenker du kanskje. Men med rette ingredienser får du en mettende og god middag.

Publisert

Grillet halloumi-salat
(4 porsjoner)
Halloumi-ost er en gresk ost som holder formen når den stekes. Den er fin å bruke for den som er vegetarianer. Osten kalles også gjerne for grillost.

◗ 2 paprika
◗ 1 squash
◗ olje til pensling
◗ 12 tynne skiver bagett eller ciabatta
◗ 1 hvitløkbåt
◗ 8 små tomater
◗ 1 pakke halloumi-ost (grillost)
◗ 1 ss balsamicoeddik
◗ 2 ss olivenolje
◗ 1 liten bunt basilikum
◗ salt og pepper

1. Del paprika, og ta ut frøene. Trykk dem flate. Legg dem under grillen i ovnen, med skinnsiden opp. Grill til skinnet bobler og blir mørkt.

2. Skjær squash i tynne skiver på langs. Bruk en ostehøvel. Pensle med litt olje, og grill eller stek skivene raskt i olje på begge sider i en panne.

3. Drypp brødene med en blanding av knust hvitløk og olivenolje, og grill dem sprø og gylne noen minutter i ovnen.

4. Skjær ost i skiver, og grill eller stek raskt på begge sider.

5. Trekk skinnet av paprika, og skjær i store strimler eller biter.

6. Anrett paprika, squash, brød, tomater og halloumi på et fat eller på tallerkener.

7. Pisk en dressing av balsamico, olivenolje, salt og pepper. Drypp den over salaten, dryss med basilikum, og server straks.

Kikertsalat med fetaost Foto: All Over Press
Kikertsalat med fetaost Foto: All Over Press Vis mer

Kikertsalat med fetaost

(4 porsjoner)

Kikerter er mettende og billig mat med verdifulle proteiner. Lag en salat som du kan spise med brød, eller server den med stekt kjøttdeig, som er smakt til med f.eks. tacokrydder.

◗ 2 bokser kikerter
◗ 2 store tomater
◗ ½ liten bunt bredbladet persille
◗ ½ liten bunt frisk mynte
◗ 4 ss olivenolje
◗ 2 ss balsamicoeddik
◗ salt og nykvernet pepper
◗ 150 g fetaost

Mynteyoghurt:
◗ 2 dl matyoghurt eller gresk yoghurt
◗ 1 hvitløkbåt
◗ skall av 1 sitron
◗ saft av ½ sitron
◗ 1 liten bunt mynte
◗ 2 ss sesamolje
◗ salt og pepper

1. Rør først yoghurt sammen med finhakket eller revet hvitløk, sitronskall og saft av ½ sitron og sesamolje. Hakk mynten fint, og rør den i. Smak til med salt og pepper.

2. Skyll kikertene i kaldt vann i en sikt. La dem renne av.

3. Hakk tomatene grovt. Bland tomater og kikerter med hakket persille og mynte.

4. Rør olje og balsamicoeddik sammen med salt og pepper. Hell dressingen over salaten. Smuldre fetaost over.

5. Server salat og dressing til f.eks. 
stekt kjøttdeig i tortillabrød eller tacoskjell.
 

Enkel rekesalat Foto: Synøve Dreyer
Enkel rekesalat Foto: Synøve Dreyer Vis mer

Enkel rekesalat

(2 porsjoner)
I denne salaten er det kun brukt 3 ingredienser pluss dressingen. Du må gjerne
tilsette f.eks. tomater, ostebiter, brødterninger etter smak.

◗ 2 hoder hjertesalat
◗ 400 g rensede reker
◗ frisk dill

Dressing:
◗ 2 dl lettrømme
◗ 1 dl majones
◗ saft av ½ sitron
◗ salt
◗ nykvernet pepper

1. Vask salaten godt, og rist av vannet.

2. Legg salatblader ut over på et fat. Klipp over kvister av dill. Fordel rensede reker over salaten.

3. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen, og smak til.

4. Fordel dressingen over salaten, og server straks med godt brød.

 


 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer