Kokosbrød ( lavkarbo og glutenfritt )
(1 brød)
Brødet får deilig smak av kokos. Skjær brødet i tynne skiver ved servering. Du kan tilsette litt kanel eller kardemomme i deigen for å få en spennende kryddersmak.
1 ss fiberhusk
1 dl vann
2 ½ dl kokosmasse
2 dl solsikkefrø
1 ½ dl linfrø
200 g finhakkede mandler
4 egg
4 ss kokosolje
½ ts flaksalt
Bland fiberhusk med vann i en bolle, og la det svelle i 5 minutter. Rør inn kokosmasse, solsikkekjerner, linfrø og finhakkede mandler og deretter resten av ingrediensene.
La røren svelle i 5 minutter.
Ha røren over i en bakepapirkledd og godt smurt brødform, som rommer 1 ½ l.
Stek brødet på nederste rille ved 160° i ca. 1 time.
Avkjøl på rist. Oppbevares brødet i kjøleskap, har det lang holdbarhet.
Les også: Nystekte brød

Grove scones (gluterfritt)
(3 kaker, 12 biter)
Scones er greit å bake, for de trenger ikke hevetid. Disse sconesene er glutenfrie, men du kan bytte ut til vanlig mel og lage dem på samme måte. Scones smaker best nystekt!
2 dl glutenfri fin melmiks
2 dl glutenfri grov melmiks
2 ss bakepulver
½ dl flytende margarin
½ ts salt
2 dl surmelk
Bland lys og mørk melmiks med bakepulveret i en bolle. Ha i margarin, salt og surmelk.
Arbeid ingrediensene raskt sammen til en deig med en mikser.
Fordel deigen i tre på en bakeplate med bakepapir. Bruk en slikkepott med litt olje når du skal forme deigen, for den er ganske klissete.
Form til 3 runde, litt tykke kaker, og bruk mel på hendene.
Skjær hver kake i fire deler og prikk med en gaffel.
Stek sconesene ved 250° midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Avkjøl på rist og server med syltetøy og ost.
Les også: Glutenfrie rundstykker og brød

Skikkelig sprøtt knekkebrød (lavkarbo og glutenfritt)
(2 brett)
Du kan bytte ut mandlene i denne oppskriften med malte hasselnøtter eller en blanding
av nøtter og mandler.
125 g mandler
3 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
2 ss fiberhusk
1 ts salt
5 dl vann
Mal mandler til fint mel eller bruk ferdig mandelmel.
Rør sammen alle ingrediensene i en bolle, og la røren svelle i ca. 10 minutter.
Bruk en slikkepott, og fordel deigen ut over på bakepapir på to stekebrett.
Skjær deigen i ruter til små knekkebrød.
Stek begge brettene i varmluftsovn ved 160° i 35 minutter. Bytt plass på stekebrettene, og stek videre i 35 minutter.
Åpne ovnsdøren, og la knekkebrødene tørke på ettervarmen.
Ta knekkebrødene opp på rist og bryt i biter. Avkjøl og opp-bevar dem i tett boks.
