Brød

Lev lett med hjemmebakt brød

Med lavkarbobølgen ble det populært å bake knekkebrød og brød som slanker. Det finnes flere knallgode alternativer for både gluten­allergikere og deg som vil leve sunt og lett.

Publisert

Kokosbrød ( lavkarbo og glutenfritt )
(1 brød)

Brødet får deilig smak av kokos. Skjær brødet i tynne skiver ved servering. Du kan tilsette litt kanel eller kardemomme i deigen for å få en spennende kryddersmak.

1 ss fiberhusk
1 dl vann
2 ½ dl kokosmasse
2 dl solsikkefrø
1 ½ dl linfrø
200 g finhakkede mandler
4 egg
4 ss kokosolje
½ ts flaksalt

Bland fiberhusk med vann i en bolle, og la det svelle i 5 minutter. Rør inn kokosmasse, solsikkekjerner, linfrø og finhakkede mandler og deretter resten av ingrediensene.

La røren svelle i 5 minutter.

Ha røren over i en bakepapirkledd og godt smurt brødform, som rommer 1 ½ l.

Stek brødet på nederste rille ved 160° i ca. 1 time.

Avkjøl på rist. Oppbevares brødet i kjøleskap, har det lang holdbarhet.


Les også: Nystekte brød
 

Grove scones
Grove scones Vis mer

Grove scones (gluterfritt)


(3 kaker, 12 biter)
Scones er greit å bake, for de trenger ikke hevetid. Disse sconesene er glutenfrie, men du kan bytte ut til vanlig mel og lage dem på samme måte. Scones smaker best nystekt!

2 dl glutenfri fin melmiks
2 dl glutenfri grov melmiks
2 ss bakepulver
½ dl flytende margarin
½ ts salt
2 dl surmelk

Bland lys og mørk melmiks med bakepulveret i en bolle. Ha i margarin, salt og surmelk.

Arbeid ingrediensene raskt sammen til en deig med en mikser.

Fordel deigen i tre på en bakeplate med bakepapir. Bruk en slikkepott med litt olje når du skal forme deigen, for den er ganske klissete.

Form til 3 runde, litt tykke kaker, og bruk mel på hendene.

Skjær hver kake i fire deler og prikk med en gaffel.

Stek sconesene ved 250° midt i ovnen i ca. 10 minutter.

Avkjøl på rist og server med syltetøy og ost.


Les også: Glutenfrie rundstykker og brød

Skikkelig sprøtt knekkebrød
Skikkelig sprøtt knekkebrød Vis mer


Skikkelig sprøtt knekkebrød (lavkarbo og glutenfritt)


(2 brett)
Du kan bytte ut mandlene i denne oppskriften med malte hasselnøtter eller en blanding 
av nøtter og mandler.

125 g mandler
3 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
2 ss fiberhusk
1 ts salt
5 dl vann

Mal mandler til fint mel eller bruk ferdig mandelmel.

Rør sammen alle ingrediensene i en bolle, og la røren svelle i ca. 10 minutter.

Bruk en slikkepott, og fordel deigen ut over på bakepapir på to stekebrett.

Skjær deigen i ruter til små knekkebrød.

Stek begge brettene i varmluftsovn ved 160° i 35 minutter. Bytt plass på stekebrettene, og stek videre i 35 minutter.

Åpne ovnsdøren, og la knekkebrødene tørke på ettervarmen.

Ta knekkebrødene opp på rist og bryt i biter. Avkjøl og opp-bevar dem i tett boks.

Vår matjournalist Aase Dotterud
Vår matjournalist Aase Dotterud Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer