Finne kjærligheten i voksen alder:

Like forelsket som første gang

Birger (77) ville ha en kjæreste. Borghild (73) ville ha en turkamerat. Begge fikk ønsket sitt oppfylt. I år har de to vært kjærester i 20 år, og gift i ti.

FINNE KJÆRLIGHETEN I VOKSEN ALDER: Den felles interessen for turer i naturen er limet i Borghilds og Birgers forhold. FOTO: Mona Moe Machava
FINNE KJÆRLIGHETEN I VOKSEN ALDER: Den felles interessen for turer i naturen er limet i Borghilds og Birgers forhold. FOTO: Mona Moe Machava Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter elleve år alene syntes Birger Sandmoe, som da var 58, at det var på tide å finne noen å dele livet med igjen. Noen som delte hans interesse for turer og friluft, for kaffe laget på bål, akkompagnert av fuglekvitter, for vind og regn som pisker i ansiktet og stekende sol som gjør alt godt igjen.

– Jeg ble lei av å gå alene, og tenkte: «Fader, skal jeg gå sånn resten av livet? Det gidder jeg ikke», forteller Birger.

Løsningen ble en annonse – et avertissement, som han selv kaller det – i Fjell og vidde, medlemsbladet til Den Norske Turistforening. Jakten begynte og sluttet der i 1998, og Birger og Borghild feirer i år 20-årsjubileum – samme året som turistforeningen feirer 150. Solen får snøen til å glitre i Larvik denne vinterformiddagen.

Borghild Skåre Sandmoe står på trappen og ønsker velkommen til ekteparets felles hjem, og byr på kaffe og deilige rundstykker. Det var aldri noen tvil om at hun skulle flytte hit, selv om Borghild bodde i Hønefoss da hun møtte Birger.

– Birger hadde bodd i området hele sitt voksne liv. Jeg hadde flyttet mange ganger, så det var helt naturlig at jeg flyttet hit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer