Titanic:

Lille Michel (3) og broren Edmond (2) mistet faren da det storslåtte skipet sank i 1912

Les den utrolige historien om «The Titanic Orphans».

TITANIC: De to små barna Michel og Edmond var blant de siste som overlevde skipsforliset den kalde aprildagen i 1912. Ettersom de ikke snakket engelsk var det vanskelig å kommunisere med de små barna, og derfor trodde man en kort stund at de het Louis og Lola. Foto: NTB Scanpix
TITANIC: De to små barna Michel og Edmond var blant de siste som overlevde skipsforliset den kalde aprildagen i 1912. Ettersom de ikke snakket engelsk var det vanskelig å kommunisere med de små barna, og derfor trodde man en kort stund at de het Louis og Lola. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I år er det 20 år siden den populære filmen «Titanic» ble lansert (i Norge kom den riktignok ikke ut før i februar 1998), og filmen med Kate Winslet (da 22 år) og Leonardo DiCaprio (da 20 år) stakk av med hele 11 priser under Oscar-utdelingen som ble avholdt året etter at filmen kom på markedet. (PSST: Titanic-kysset er kåret til et av verdens hotteste filmkyss!)

Filmen bidro til at mennesker verden over begynte å grave i historien om hva som egentlig skjedde om bord på «RMS Titanic» - skipet som ikke kunne synke - som la ut fra Southampton i England, i retning New York City, den 10. april 1912. Den dag i dag er vi flere som lar oss engasjere og fascinere av de ulike menneskeskjebnene som var om bord. For de fleste av passasjerene var målet å starte et nytt liv på andre siden av Atlanteren, og blant de over 2000 reisende var 31 av dem nordmenn.

For rundt 1500 (dødstallene varierer) skulle jomfruturen med «RMS Titanic» bli den aller siste reisen de la ut på før døden innhentet dem. Bare 705 overlevde (av dem 675 kvinner og barn), og av de 31 nordmennene som hadde vært om bord overlevde bare 10 personer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer