Endometriose:

Linda (20) vurderer å fjerne livmoren

– Da kusinen min fikk barn, kjente jeg hvordan jeg gledet meg til selv å bli mamma. Nå vet jeg ikke om jeg kan få egne barn.

ENDOMETRIOSE: – Jeg føler at ungdomstiden ble ødelagt av dette smertehelvetet, og mitt høyeste ønske er å få et normalt liv. FOTO: Privat
ENDOMETRIOSE: – Jeg føler at ungdomstiden ble ødelagt av dette smertehelvetet, og mitt høyeste ønske er å få et normalt liv. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Linda Simensen er sykmeldt da KK snakker med henne. Hun hater sykdommen som gjør at hun ikke klarer å fungere i hverdagslivet. At hun har epilepsi, tenker ikke Linda mye over, hun lever godt og anfallsfritt med medisiner.

Det er smertene i underlivet, magen, ryggen og bekkenet som styrer livet hennes. Alt skulle egentlig vært rosenrødt for 20-åringen, som kjøpte hus på Bøverbru på Toten sammen med samboeren i april i år.

– Samboeren min, Sander Petersbakken (23), er fantastisk støttende på alle måter, og stiller opp så godt han kan, sier Linda.

– Men når ikke legene finner ut hvordan de kan hjelpe meg, er det ikke så enkelt for Sander heller.

Linda fikk diagnosen endometriose i juni i år.

Har blitt verre og verre

Linda fikk sin første menstruasjon da hun gikk i åttende klasse. Hun syntes det gjorde veldig vondt, men regnet med at det skulle være sånn. Mensen var ikke noe samtaleemne blant jentene, så Linda visste ikke noe om hvordan de andre opplevde dette.

Etter noen måneder kom ikke smertene bare under menstruasjonen, de kom innimellom også. Lindas mamma sørget for time hos fastlegen, der Linda fikk beskjed om at det var helt normalt å ha vondt under menstruasjon og eggløsning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer