Lindsay (66) gjorde om låven til kulturhus

- Jeg er stolt av det jeg har bygd opp, sier britiske Lindsay Winfield-Chislett om kulturhuset «Fjøs-akademiet» hun har bygget opp i en låve utenfor Røros, etter å ha ramlet inn i Hans Vintervolds liv i 2005.

KJÆRLIGHETENS KLANG: At Lindsay og Hans skulle bli et par var ikke alltid en selvfølge, men med kjærlighetens klang skaper de en fin harmoni sammen. Foto: Sverre Chr. Jarild
KJÆRLIGHETENS KLANG: At Lindsay og Hans skulle bli et par var ikke alltid en selvfølge, men med kjærlighetens klang skaper de en fin harmoni sammen. Foto: Sverre Chr. Jarild Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det står en låve på Glåmos, nære Røros. Gjennom en åpning oppe ved mønet, flyr svaler inn – og på solfylte dager, flommer lyset inn gjennom østveggen, så selv den mest jordnære person kan bli sakral til sinns.

Nei, dette er ikke en hvilken som helst låve. Det er «Fjøs-akademiet», kulturhuset på låven «Høylemmen», som Lindsay Winfield-Chislett bygget opp etter at hun ramlet inn i Hans Vintervolds liv – og låve – i 2005.

Der ingen kunne tru …

Selv om møtet mellom Lindsay og Hans trengte tid for å utvikle seg til det parforholdet det er i dag, var det likevel et frø som ble plantet den sommerdagen for 16 år siden. Et frø som trengte både vann og næring for å vokse og kunne bli til noe. Dette noe, var både forholdet mellom de to og ideen om at den 300 år gamle slektsgården på Glåmos kunne huse noe mer enn bare gamle minner.

Men, Lindsay bodde langt fra Røros. Livet hennes hadde vært i Møre og Romsdal siden hun kom hit til lands 20 år tidligere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer