Kultur

Lindsay under press

Hollywoods unge blir berømte som barn, alkoholikere i puberteten og narkovrak i tenårene. - Presset er enormt, sier Lindsay Lohan til KK.

Lindsay under press
Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Julie S. Werenskiold
Lindsay Lohan er fyllesyk og har sniffet kokain hele natten. Det hvisker journalister fra Australia, Kina og Brasil. Det er søndag ettermiddag i Beverly Hills og Lohan har stengt seg inne på en hotellsuite. Når hun omsider møter KK er det med rødkantede øyne og et tynt smil.

- Jeg er ung og jeg har mye press på meg. Jeg får aldri sove, fordi jeg tenker på hva jeg skal jobbe med neste gang, sier Lohan.

Hun har nettopp fylt 20, har gitt ut to popplater og er den best betalte skuespilleren i sin generasjon. For rollen i den norgesaktuelle komedien Just my luck mottok hun over 46 millioner kroner.

Men suksessen har en mørk side: Lohan ligger i krig med sin egen far om pengene hun tjener, hun arbeider opp til tyve timer om dagen og har kollapset og blitt innlagt på sykehus flere ganger. Samtidig blir hun forfulgt av paparazzier og er sentrum for en rykteflom om fyll, kokainmisbruk og spiseforstyrrelser. Og om natten kaster hun seg fra side til side i sengen.

- Når jeg går og legger meg begynner tankene å spinne. Jeg får angst.

Lohan ble innlagt på sykehus da hun spilte inn Just my luck. Samt på nyttårsaften i fjor, etter en vill kveld på nattklubb i Miami. Offisielt var årsakene «utmattelse», «betennelse» og «astmaanfall». Nå er det en forstuet ankel som er grunnen til fire timers forsinkelse, forklarer Lohan. Hun har trukket en stor skyggelue ned over ansiktet. Hun fniser.

- Jeg gikk ut av soverommet til en venninne og tok et altfor stort skritt.

Eksemplene på yngre stjerner som ender på en karusell av dop og drinker er mange. Drew Barrymore spilte i ET da hun var syv, helte Baileys over iskremen da hun var ti, ble hektet på kokain som trettenåring og gjorde selvmordsforsøk da hun var fjorten. Skuespiller River Phoenix (My own private Idaho) døde av en overdose utenfor en klubb i Hollywood da han var 23 år gammel. Edward Furlong (Terminator 2), ble reddet fra en overdose i 2001.

Jenta som møter KK er en blanding av trendikon, forretningsmogul og ungpike på høygir; en tyveåring hvis skandaløse såpeoperaliv følges med argusøyne. Det rapporteres stadig om nye menn, nye feider og nye parties. Både produsenter og agenter har tryglet Lohan om å droppe «festingen».

- Jeg hater det ordet; festing. Jeg hater det. Jeg har hørt det så ofte. Jeg er den typen menneske som ikke skjuler noe. Hvis jeg går på klubber og henger med Paris Hilton, så synes jeg ikke at det er noe som er dårlig, hun er et godt menneske, sier Lohan, før hun innrømmer:

- Jeg får utløp for stress ved å gå ut og ha det gøy. Noen mennesker går på yoga, men det gidder ikke bladene skrive noe om.

Lohan er blitt en merkevare som selger tonnevis med billetter til barn og ungdom, men som stadig vekk forsnakker seg. For ett år siden gikk sjokkbilder av Lohan verden rundt. Hun var plutselig blitt syltynn; like utmagret som venninnen Nicole Richie. Lohan medga at hun hadde hatt anoreksi.

- Jeg visste at jeg hadde et problem, men klarte ikke å innrømme det. Jeg gjorde meg selv syk. Armene mine var ekle. Forferdelig tynne. Folk satte meg ned og sa at «du kommer til å dø hvis du ikke tar vare på deg selv,» sa Lohan til Vanity Fair i januar.

Men Lohans PR-folk dementerte uttalelsene umiddelbart. I dag sitter hun innhyllet i en stor cardigan med blonder og snakker om spiseproblemene som om de aldri egentlig har eksistert. Lohan legger hodet på skakke og lytter.

- Det er mye snakk om at du har anoreksi?

- Alle går gjennom en fase der man ikke føler deg vel i sin egen kropp. Så lærer man at man må være selvsikker og at det er det som er penest.

- Har du lagt på deg siden du sa de tingene?

- Det er ikke det at jeg har lagt på meg. Jeg kom på sykehus, jeg var overarbeidet, jeg var stresset og jeg var også, du vet, jeg kom i puberteten, utbryter Lohan. Nå sier hun at vekttapet var naturlig.

Samtidig ruller sladderet om Lohans kokainmisbruk nådeløst gjennom Hollywood; hun ryktes å legge igjen sammenrullede dollarsedler på klubb etter klubb. Nylig poengterte et ukeblad at hun forsvant på toalettet seks ganger under en offisiell middag. Men Lohan avfeier påstandene overfor KK:

- Hvis jeg går ut en kveld med venner så sier bladene alt det de kan si. Jeg forventer alltid det verste og hvis ingen skriver noe som helst blir jeg kjempeglad. Fordi - noen ganger får jeg nok av meg selv.

Just My Luck har premiere fredag 18. august.


LES MER: Stor bildespesial: Lindsay Lohan er trendikon og superstjerne.Denne uken inntar Lindsay Lohan norske kinoer med Just My Luck.
Denne uken inntar Lindsay Lohan norske kinoer med Just My Luck. Vis mer
Lindsay er trendikon og ettertraktet fotoobjekt.
Lindsay er trendikon og ettertraktet fotoobjekt. Vis mer
Harry Morton er Lindsays nåværende kjæreste, men ifølge Lindsay er han bare tredjevalget, «etter Johnny Depp og Ashton Kutcher» ... Lykke til, Harry!
Harry Morton er Lindsays nåværende kjæreste, men ifølge Lindsay er han bare tredjevalget, «etter Johnny Depp og Ashton Kutcher» ... Lykke til, Harry! Vis mer
Paris Hilton og Lindsay Lohan er perlevenner. De shopper og fester sammen stadig vekk.
Paris Hilton og Lindsay Lohan er perlevenner. De shopper og fester sammen stadig vekk. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer