Adoptert Fra Vietnam

Line (43) fant igjen sin biologiske familie

– Da jeg møtte mine vietnamesiske søsken, falt den siste brikken i puslespillet på plass. Men uten min norske familie ville jeg aldri overlevd, sier Line.

ADOPTERT FRA VIETNAM: – Jeg har to identiteter og to familier – heldig er jeg! sier Line Hersve, som nylig fant sine røtter blant 90 millioner mennesker i Vietnam. Her ser vi henne som Mau med hatt og bluse fra fødelandet sitt. Foto: Randi Johnsen
ADOPTERT FRA VIETNAM: – Jeg har to identiteter og to familier – heldig er jeg! sier Line Hersve, som nylig fant sine røtter blant 90 millioner mennesker i Vietnam. Her ser vi henne som Mau med hatt og bluse fra fødelandet sitt. Foto: Randi Johnsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: Den 20. desember 1974. I ventehallen på Fornebu står ekteparet Mary og Per Hersve sammen med barna Esben på 14 og Jane på 11. Spent stirrer de mot rullebanen og flyet som nettopp har landet. En kvinne kommer mot dem med en bylt i armene. Det lille barnet er godt innpakket for å tåle vinterkulden.

– Flyet kom fra Vietnam, og den lille bylten var meg, forteller Line Hersve (43). Hun nærmet seg tre år, men kunne verken gå eller snakke, var sterkt under-ernært, hadde dobbeltsidig ørebetennelse, store byller i hodebunnen og små, svarte melketenner. I tillegg hadde hun poliomyelitt.

– Mine norske foreldre var informert om helsetilstanden min, men ble likevel forskrekket over at jeg ikke bare var liten og tynn, men også understimulert. Den første tiden satt jeg bare og stirret ut i luften, og en stund trodde de jeg var døv.

Den lille jenta hadde verken fødsels- eller dåpsattest, men i passet sto det at hun het Tran-Thi-Mau og var født 1. mars 1972. Foreldre ukjent. Siste oppholdssted var et barnehjem i Saigon. Passbildet viser en alvorlig jente med stritt hår. Det var denne førjulsgaven foreldrene brakte med seg hjem til Stokke i Vestfold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer