Shoppemani

Line (44) brukte 200 000 kroner på klær i fjor

- Jeg innså at det jeg drev med var galskap.

FULLT KLESSKAP: Line har solgt mange av klærne sine, men har fortsatt flere å ta av. FOTO: Marianne Otterdahl-Jensen
FULLT KLESSKAP: Line har solgt mange av klærne sine, men har fortsatt flere å ta av. FOTO: Marianne Otterdahl-Jensen Vis mer
Publisert

– Jeg visste innerst inne at jeg var syk, men jeg var drevet av en kraft jeg ikke rådde over, sier Line Holdal.

Så lenge hun kan huske har noe ligget og ulmet i henne. Hun måtte være flink pike. Hun stilte skyhøye krav til seg selv om å være en god datter, flink på skolen og se bra ut. Selvfølelsen var lav, og da hun var 14 år fant hun løsningen. Trodde hun.

Line sluttet nesten å spise, og utviklet anoreksi. Deretter begynte hun å overspise. Hun skulket skolen, kjøpte mat og gikk hjem og fråtset. For ikke å legge på seg begynte hun å kaste opp og utviklet bulimi.

KK møter Line 30 år etter at spiseforstyrrelsene startet. Hun bor i Bodø med mann og to barn i alderen 17 og 19 år, pluss hunden Linus. De er nyinnflyttet i leid hus, stilen er minimalistisk og ren. Slik har det ikke alltid vært.

Spiste og spydde smart og strategisk

– Maten ble min beste venn og min verste fiende. Det var ikke plass til andre enn meg og maten i livet mitt. Jeg var ustabil i forhold til andre, både venninner, kjæreste og arbeidsgiver. Og jo mer udugelig jeg følte meg, desto mer spiste jeg. Og kastet opp. Det ble en ond sirkel som jeg ikke maktet å komme ut av, forteller Line.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer