Linnéa Myhre

Linnéa Myhre: - Jeg vil ikke kaste bort kjærligheten på å være syk

Da 24-åringen møtte kjæresten Sondre Lerche (32) fikk hun noe nytt å leve for.

KJÆRLIGHETEN FØRST: Skal vi danse-deltager og tidligere blogger Linnéa Myhre (24) har endelig oppdaget noe hun synes er viktigere enn mat og spiseforstyrrelsen - nemlig kjærligheten.  Foto: All Over Press Norway
KJÆRLIGHETEN FØRST: Skal vi danse-deltager og tidligere blogger Linnéa Myhre (24) har endelig oppdaget noe hun synes er viktigere enn mat og spiseforstyrrelsen - nemlig kjærligheten. Foto: All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Kjære Sondre … Jeg elsker å våkne ved siden av deg, og jeg elsker å spise frokost sammen med deg. Jeg vet ikke hvordan du klarte det».

Det skriver tidligere sinnablogger og nåværende «Skal vi danse»-deltager Linnéa Myhre (24) i sin nye bok «Kjære», som inneholder en rekke personlige brev. Boka lanseres i disse dager, og i ukens utgave av KK forteller Linnéa om årene mellom den forrige boken og denne.

- Jeg kan ikke huske å ha hatt det som bra som jeg har det nå før, sier Linnéa i intervjuet.

LES OGSÅ: Fikk spiseforstyrrelser i voksen alder

Maten foran alt

Det var for ett år siden at forelskelsen slo imot henne. Og for første gang var det plass til den i livet hennes.

FORELSKET: Linnéa sammen med kjæresten Sondre Lerche på filmpremiere i januar i år. Foto: Andreas Fadum
FORELSKET: Linnéa sammen med kjæresten Sondre Lerche på filmpremiere i januar i år. Foto: Andreas Fadum Vis mer

– Det var helt nytt for meg å ha kjæreste. Maten har alltid kommet foran alt, men nå var det dødsbefriende at noe kan være viktigere enn mat. At jeg kunne føle så sterkt for noe annet.

«… sånn jeg ser det, er du viktigere for meg enn alt annet. Viktigere enn maten. I løpet av de siste åtte årene har ingen vært viktigere for meg enn den. Det er en ganske syk, men stor kjærlighetserklæring».

Skriver Linnéa.

Hun beskriver kjæresten Sondre som verdens mest tålmodige mann. Han er den som følger henne fra restaurant til restaurant for at hun skal finne et sted hun er komfortabel med å spise.

FRI: Linnéa Myhre kan ikke huske sist hun hadde det så bra som hun har det nå Foto: Geir Dokken / All Over Press Norway
FRI: Linnéa Myhre kan ikke huske sist hun hadde det så bra som hun har det nå Foto: Geir Dokken / All Over Press Norway Vis mer

Og den som har vist henne at hun kan overleve en hel dag uten internett.

LES OGSÅ: - Jeg sov bare to timer hver natt

Ikke redd lenger

– Det er vanskelig å kombinere en forelskelse og kontrollbehovet mitt, og jeg klarer ikke å slippe det over natta. Men jeg vil ikke ofre kjærligheten for maten. Jeg vil ikke kaste bort det jeg har sammen med Sondre for å være syk i stedet. Jeg må rett og slett tørre å bli bedre, selv om det selvsagt har vært veldig skremmende, sier Linnéa.

Hva er det mest skremmende?

– Spiseforstyrrelsene har vært identiteten min så lenge. Å kvitte seg med dem er som å gi bort en del av personligheten min.

Hun legger til, helt rolig:

– Men å begynne å sulte meg igjen, ville være det samme som å velge bort livet. Da måtte jeg slått opp med kjæresten, og isolert meg igjen. Jeg frykter ikke lenger at det skal skje.

Er du frisk nå?

– Nei, jeg er ikke frisk før jeg får et ubesværet forhold til mat. Det kan hende det tar 10 år, men for hver dag som går, blir jeg litt bedre. Det er veldig befriende for meg å føle meg litt normal. Og jeg synes ikke jeg er så langt fra mitt egentlige jeg nå.

LES OGSÅ: - Vanskelig å se når du trenger hjelp

- Jeg greier meg

KK 43 i salg fra 24. okotber
KK 43 i salg fra 24. okotber Vis mer

Sondre bor fortsatt i New York. Linnéa i Oslo, og hun har ingen planer om å endre det med det første.  

– Jeg er 24 år, og ikke helt klar for barn og livet på landet ennå, for å si det slik. Det er fint for oss å ha pauser fra hverandre iblant, men ikke for lenge.

Hva tenker du om framtiden?

– Jeg liker ikke å tenke så langt fremover, jeg lever godt med en kort planleggingshorisont, men jeg vet at jeg vil fortsette å skrive.

Linnéa smiler, og legger til:

– Jeg er ikke bekymret for fremtiden. Jeg har det jeg trenger, og jeg greier meg. Jeg gjør det nå.

Les hele intervjuet med Linnéa Myhre i KK43, i salg fra 23. oktober.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer