Etter en tøff skilsmisse ble Lisa Nilsson truffet av kjærligheten med stor K. Og den var nærmere enn hun hadde trodd.
Etter en tøff skilsmisse ble Lisa Nilsson truffet av kjærligheten med stor K. Og den var nærmere enn hun hadde trodd. Vis mer

Kjærlighet

Lisa Nilsson: – Jeg trodde ikke jeg kunne få barn

Etter skilsmissen var den svenske sangstjernen sikker på at alt håp var ute. Inntil hun en dag skulle møte en gammel kollega...

Svenske Lisa Nilsson (43) er nok mest kjent her til lands for sine duetter med Bjørn Eidsvåg, og særlig låten «Mysteriet Deg» ble en kjempehit.

I disse dager er den albumaktuelle artisten bosatt i den idylliske forstaden Enskede utenfor Stockholm med musikeren og gartneren Niklas Medin. Sammen har de døtrene Signe (6) og Irma (2).

At det skulle bli slik, var imidlertid like uventet som selvsagt. I 2004 forlot nemlig Lisa Sverige til fordel for Rio.

– Det var etter skilsmissen fra min eksmann at jeg dro dit, naturligvis med sårhet og mange tanker. Vi hadde ikke fått barn, og jeg sørget over at jeg aldri hadde blitt mamma. Jeg trodde ikke at jeg skulle bli det noen gang. Man får for seg sånne merkelige tanker, sier hun i et åpenhjertig intervju med KK.

LES OGSÅ: Jeg kunne ikke gi slipp på henne

Lisa er romantisk, både latter og tårer sitter løst, og hun liker å virkelig føle. Foto: Richard Eriksson
Lisa er romantisk, både latter og tårer sitter løst, og hun liker å virkelig føle. Foto: Richard Eriksson Vis mer

Fant inspirasjonen i Rio

I Rio levde hun et ganske så asketisk liv, som hun kaller det.

– Jeg bodde hos et par som drev mye med ayurveda og meditasjon. Jeg fikk helt dilla på det, og jeg følte at jeg trengte det for å få tilbake inspirasjonen. Jeg spiste veldig sunt, prøvde å slutte med kaffe, sigaretter og alt. Jeg ville så gjerne bli en sånn som er så … ren.

LES OGSÅ: Slik får de tid til kjærligheten

Fant kjærligheten i Stockholm

Rio kapret Lisas hjerte, ikke minst musikalsk. Så da hun kom hjem for andre gang, hadde hun bestemt seg: Hun skulle selge leiligheten i Stockholm og flytte dit.

– Jeg hadde et døgn da jeg gjorde alt: ryddet, kastet … Dagen etter hadde jeg avtalt å treffe Niklas, som hadde vært min kollega i mange år. Vi hadde begge vært ute og reist, og skulle bare møtes for å oppdatere hverandre på hva som hadde skjedd siden sist. Trodde vi. Møtet ble noe helt annet.

– Det var pang, bom, kan man si. Det var så åpenbart at det var noe annet som hadde kommet inn og bestemt. Det var ikke det at jeg hadde diktet opp et fint scenario – det var kjærlig­heten som traff meg. Vi bare skjønte at dette blir det barn av!

LES OGSÅ: Janove Ottesen: Ofrer karrieren for barna

KK38/ 20. september
KK38/ 20. september Vis mer

Hektisk småbarnsliv


Hvordan pleier dere forholdet når dere har småbarn?

– Alle ønsker å tro at de som bor på den andre siden av veggen, har kvelder der de skaffer barnevakt, spiser fine middager, drar på romantiske langhelger, og akkurat da har et kjempedeilig fysisk samliv. Og at hormonbalansen samtidig er perfekt … ha ha, forteller hun:

- Nei, jeg tror ikke på det. Jeg tror på å trives i hverdagen. Det er vårt motto. Vi vet at barna ikke er små så lenge. Så om vi ikke har kjempemye tid til hverandre, vet vi at vi kommer til å kunne ha det senere. Det er viktigere å kunne le av kaoset. Eller som min mann pleier å si når jeg blir frustrert: «Let’s give it another ten, fifteen years!» (sitat fra John Cleese).

Tror du på livslang kjærlighet?

– Ja, det gjør jeg. Om man digger typen man lever sammen med. Ikke om man bare har funnet et bra ekteskapskonsept, ha ha.

LES OGSÅ: Hemmligheten bak et langt ekteskap

Les hele det åpenhjertige intervjuet i KK nummer 38 - som er i salg nå. Skrevet av Elin Liljero Eriksson, foto Rickard Eriksson.

BARNELYKKE: Lisa Nilsson trodde ikke hun ville få barn. I dag har hun to skjønne døtre.  Foto: ALL OVER PRESS
BARNELYKKE: Lisa Nilsson trodde ikke hun ville få barn. I dag har hun to skjønne døtre. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: