Sorg

Lisas datter (18) ble knivdrept av eks-kjæresten

– Jeg ble medlem av «De døde barns klubb». En klubb ingen ønsker å bli med i.

SORGEN BLIR IKKE BORTE: Lisa Næblerød opplevde alle foreldres mareritt da datteren ble knivdrept av en eks-kjæreste som 18-åring. Det har gått 16 år - men sorgen er der fremdeles. Foto: Jonna Fuglsang Keldsen
SORGEN BLIR IKKE BORTE: Lisa Næblerød opplevde alle foreldres mareritt da datteren ble knivdrept av en eks-kjæreste som 18-åring. Det har gått 16 år - men sorgen er der fremdeles. Foto: Jonna Fuglsang Keldsen Vis mer
Publisert

Lisas datter ble knivdrept av sin eks-kjæreste på en fest på videregående skole.

Det var 3. mars 2006. Cille Næblerød var 18 år og på fastelavnsfest på Hasseris Gymnasium i Aalborg i Danmark sammen med klassekameratene. Hun var kledd som en prinsesse.

Tre dager tidligere hadde hun slått opp med kjæresten David, og det var hennes første fest på ett år. Hun hadde gledet seg euforisk. Nå lå hun i foajeen på skolen, knivstukket til døde av ekskjæresten foran vennene sine.

– Cille hadde ikke vært på fest det året hun ble sammen med David. Han var psykisk syk og veldig sjalu, og Cille forandret seg mye mens hun var sammen med ham. Men etter at hun slo opp, var hun seg selv igjen.

– Hun ble den glade, utadvendte jenta jeg kjente men ikke hadde sett på lenge. Huset vårt ble igjen fylt av venninner som koste seg og tømmer kjøleskapet, minnes Lisa Næblerød.

Erkjenne sorgen

Lisa Næblerød er 60 år i dag og jobber som familieterapeut, stresscoach og mindfulness-instruktør. Hun sitter i det leide rekkehuset i Hirtshals og forteller om dagen for 16 år siden da Cille ble drept. Dagen hun mistet en datter, og Stephanie og Sebastian, da henholdsvis 20 og 8 år gamle, mistet en søster.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer