Sorg

Lisas datter ble knivdrept: - Sorg har ingen utløpsdato

Lisa Næblerød opplevde det alle foreldre frykter: Å miste et barn. Det har gått 16 år - og sorgen forsvinner aldri.

SORGEN BLIR IKKE BORTE: Lisa Næblerød opplevde alle foreldres mareritt da datteren ble knivdrept av en eks-kjæreste som 18-åring. Det har gått 16 år - men sorgen er der fremdeles. – Du skal ikke forvente at en person i sorg forblir som den pleier. Livet blir jo aldri det samme når du har mistet en du er glad i. Det betyr ikke at du ikke kan ha et rikt liv, men det blir et annet liv, sier Lisa. Foto: Jonna Fuglsang Keldsen
SORGEN BLIR IKKE BORTE: Lisa Næblerød opplevde alle foreldres mareritt da datteren ble knivdrept av en eks-kjæreste som 18-åring. Det har gått 16 år - men sorgen er der fremdeles. – Du skal ikke forvente at en person i sorg forblir som den pleier. Livet blir jo aldri det samme når du har mistet en du er glad i. Det betyr ikke at du ikke kan ha et rikt liv, men det blir et annet liv, sier Lisa. Foto: Jonna Fuglsang Keldsen Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Lisas datter ble knivdrept av sin eks-kjæreste på en fest på videregående skole.

Det var 3. mars 2006. Cille Næblerød var 18 år og på fastelavnsfest på Hasseris Gymnasium i Aalborg i Danmark sammen med klassekameratene. Hun var kledd som en prinsesse.

Tre dager tidligere hadde hun slått opp med kjæresten David, og det var hennes første fest på ett år. Hun hadde gledet seg euforisk. Nå lå hun i foajeen på skolen, knivstukket til døde av ekskjæresten foran vennene sine.

– Cille hadde ikke vært på fest det året hun ble sammen med David. Han var psykisk syk og veldig sjalu, og Cille forandret seg mye mens hun var sammen med ham. Men etter at hun slo opp, var hun seg selv igjen.

– Hun ble den glade, utadvendte jenta jeg kjente men ikke hadde sett på lenge. Huset vårt ble igjen fylt av venninner som koste seg og tømmer kjøleskapet, minnes Lisa Næblerød.

Erkjenne sorgen

Lisa Næblerød er 60 år i dag og jobber som familieterapeut, stresscoach og mindfulness-instruktør. Hun sitter i det leide rekkehuset i Hirtshals og forteller om dagen for 16 år siden da Cille ble drept. Dagen hun mistet en datter, og Stephanie og Sebastian, da henholdsvis 20 og 8 år gamle, mistet en søster.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.