Brudd:

Lise Mette og Håvard ble sammen igjen etter bruddet

– Vi har vært sammen i 20 år. Vi har vært slitne, og vi har ikke snakket sammen på en ordentlig måte.

TILBAKE: – Når man har vært sammen i over 20 år, er det klart det oppstår misforståelser. FOTO: Astrid Waller
TILBAKE: – Når man har vært sammen i over 20 år, er det klart det oppstår misforståelser. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

– Vi har lært enormt mye i denne perioden. Det aller viktigste er kanskje at vi ikke kan endre hverandre, sier Lise Mette Solgaard (39) og kikker bort på mannen sin, Håvard Solgaard (41).

De sitter i lysthuset utenfor eneboligen i Råde i Østfold. Det er fin sensommerformiddag, sommerfuglene surrer fremdeles rundt, og det lukter himmelsk av de nystekte kanelbollene som Håvard sto tidlig opp for å bake.

De holder hender, og idyllen er til å ta og føle på. Slik har det ikke alltid vært for paret som har vært kjærester siden de var 17 og 18 år. Kommunikasjonsproblemer, småbarnsperiode, kombinert med et gigantisk oppussingsprosjekt, har de siste årene stukket kjepper i hjulene for Lise Mette og Håvard. Som for så mange andre.

Utfordringer på løpende bånd

Ifølge Bufdir opplevde omtrent 20 000 barn at foreldrene ble skilt eller separert i 2017. Det finnes ikke tilsvarende tall for hvor mange samboerpar med barn som gikk fra hverandre. Hvordan tallene vil utvikle seg i kjølvannet av koronapandemien er for tidlig å si noe om, men noen har spådd en skilsmisseboom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer