Årets ærespris:

Liv Ullmann: – Jeg skal ikke gjøre flere intervjuer. Dette er mitt siste

Etter over 60 år foran og bak kamera er Liv Ullmann alt for klar over faren ved å bli selvsentrert. Det er derfor hun nå gir sitt aller siste intervju.

LIV ULLMANN: – Jeg er jo over 80 år, men går fortsatt rundt og sier unnskyld. Jeg kunne nok vært tydeligere overfor folk rundt meg, sier Liv. FOTO: Astrid Waller
LIV ULLMANN: – Jeg er jo over 80 år, men går fortsatt rundt og sier unnskyld. Jeg kunne nok vært tydeligere overfor folk rundt meg, sier Liv. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg skal ikke gjøre flere intervjuer. Det er en sånn fare for å bli selvsentrert at du aner ikke.

Liv Ullmann ser på journalisten med det blå, litt vare blikket som har holdt publikum i ånde på film og scene i over 60 år.

– Jeg har tenkt masse på det, og skal ikke gjøre flere intervjuer nå. Du er den siste. Nå vil jeg heller skrive om å bli gammel, siden jeg nå har forstått at jeg er det.

KK møter Liv Ullmann på Nationaltheatret. Kvinnen som er kjent verden over, og er blitt omtalt som en av verdens beste skuespillere, har nettopp fått æresprisen «Årets kvinne» i KKs kåring i 2020.

Ja vel, så er det Liv Ullmanns siste intervju, men før vi slipper henne, skal vi bli med på date med Woody Allen, avbryte formann Mao i et møte, skremme Greta Garbo på flukt gjennom Central Park, slå to filmstudioer i Hollywood konkurs, og ikke minst sette oss på en park­benk i Oslo og se på mens 82-årige Liv ligger i ydmyke yogapositurer sammen med datteren Linn, et øyeblikk Liv for alltid vil huske.

– Tusen takk for at jeg fikk bli «Årets kvinne», sier Liv og vugger blomsterbuketten, slik bare en sann stjerne kan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer