Fikk hilsen fra gammel flørt

Liv Ullmann om Gene Simmons: – Han lyver!

En lattermild Liv Ullmann var klar i talen til KK om romanseryktene med rockelegenden fra «Kiss».

ÆRESPRIS: KK delte ut æresprisen 2020 til Liv Ullmann. FOTO: Astrid Waller
ÆRESPRIS: KK delte ut æresprisen 2020 til Liv Ullmann. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Da KK tildelte Liv Ullmann æresprisen 2020 i vår tradisjonsrike «Årets kvinner»-kåring, var det for hennes enestående tilstedeværelses foran og bak kamera, og for å ettertrykkelig å ha plassert Norge på det internasjonale stjernekartet.

I anledning prisen møtte vi Liv til intervju, om både Liv, kjærligheten – og døden, og 82-åringen var tydelig på en ting: Dette var hennes aller siste intervju.

Gjennom et langt liv i medienes søkelys hadde Liv Ullmann nemlig erfart at risikoen var svært stor for å bli selvopptatt, og dette ønsket hun å unngå.

Liv i farta!

Siden har filmlegenden vært i USA, hos sin ektemann Donald Saunders, men nylig kom hun fullvaksinert tilbake til Norge for å sette opp splitter ny forestilling, «The American Moth», som har premiere på Festspillene i Bergen.

Stykket er regissert og koreografert av Alan Lucien Øyen, og prøvene er allerede i gang på Operaen, med deler av ensemblet på skjerm fra inn- og utland.

Anledningen kunne med andre ord ikke være bedre for å endelig få overrekke den mildt sagt vitale 82-åringen prisen fra KK.

TUSEN TAKK!: Det var god stemning da redaktør Ingeborg Heldal overrakte film- og teaterlegende Liv Ullmann æresprisen 2020 i KKs «Årets kvinner»-kåring. FOTO: Astrid Waller
TUSEN TAKK!: Det var god stemning da redaktør Ingeborg Heldal overrakte film- og teaterlegende Liv Ullmann æresprisen 2020 i KKs «Årets kvinner»-kåring. FOTO: Astrid Waller Vis mer

– Så stolt!

Det var en stolt og rørt Liv Ullmann som tok imot redaktør Ingeborg Heldal og journalist Hege Løvstad Toverud på Operaen. Etter å ha bli ledet gjennom praktbyggets irrganger, på behørig avstand fra vår kjentmann og Livs medskuespiller Tom Remlov, kunne KK endelig få gjøre stas på «Årets kvinne 2020».

– Jeg er så stolt, og så beæret, sa en rørt Liv Ullmann til redaktør Ingeborg Heldal.

82-åringen bemerket lattermildt at hun skulle ønske hun så like fin ut hver dag, som på bildet da hun prydet KKs nyttårsnummer 2020. Vi forsikret henne om at det gjør hun da virkelig!

HURRA FOR LIV: Gode kollegaer var med å feire Liv Ullmann da KK delte ut pris til henne på Operaen. Fra venstre Yvonne Øyen, Liv Ullmann, Tom Remlov og Alan Lucien Øyen. Sammen setter de opp stykket «The American Moth», som har premiere på Festspillene i Bergen. FOTO: Astrid Waller
HURRA FOR LIV: Gode kollegaer var med å feire Liv Ullmann da KK delte ut pris til henne på Operaen. Fra venstre Yvonne Øyen, Liv Ullmann, Tom Remlov og Alan Lucien Øyen. Sammen setter de opp stykket «The American Moth», som har premiere på Festspillene i Bergen. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Hollywood-hilsen

Men stemningen skulle fortsette å stige. Ikke bare var gode kollegaer med og feiret Liv, med både kake og applaus.

I anledning prisen hadde KK dessuten spurt noen av Livs utenlandske kolleger og venner om de ville gratulere henne.

Og de svarene lot ikke vente på seg!

Hollywood-skuespiller Cate Blanchett, som Liv Ullmann satte opp «Sporvogn til begjær» sammen med i Sydney i 2009, var raskt ute med en svært rørende videohilsen, og knapt et øye var tørt da vi spilte den opp for Liv under seremonien:

– Jeg elsker deg og savner deg, sa Blanchett, og la til at å jobbe med Liv har gjort henne bortskjemt, og endret hennes syn på skuespill totalt.

Prismottageren Liv var synlig rørt over de overveldende godordene fra Blanchett.

– Men Gud», utbrøt hun, da Hollywood-stjernen med innlevelse sa: «Gratulerer med prisen «Årets kvinne». Du er min årets kvinne hvert år. Hvert eneste år!»

Cate avsluttet kjærlighetserklæringen ved å sende et slengkyss gjennom skjermen, noe Liv ikke var sen om å besvare.

Hvordan vil hun ta det?

Vi må innrømme at vi var litt på tå hev foran neste videohilsen. Hvordan ville Liv ta det? På 70-tallet var nemlig Liv Ullmann på flere dater med «Kiss»-gitarist Gene Simmons, ja, han med tunga.

I anledning KK-prisen tok vi kontakt med Simmons, for å høre om han muligens hadde noe han ville si til sin gamle venninne. Og heller ikke han lot seg be to ganger.

GAMMEL FLAMME: Gene Simmons fra Kiss under en konsert i Oslo Spektrum i 1997. På 70-tallet møttes de to flere ganger. I en videohilsen til Liv Ullmann i anledning av KKs ærespris, røper han sine tanker om Liv Ullmann i dag. FOTO: Jon Eeg /NTB
GAMMEL FLAMME: Gene Simmons fra Kiss under en konsert i Oslo Spektrum i 1997. På 70-tallet møttes de to flere ganger. I en videohilsen til Liv Ullmann i anledning av KKs ærespris, røper han sine tanker om Liv Ullmann i dag. FOTO: Jon Eeg /NTB Vis mer

– Tør du dette da, Liv? spurte KKs journalist Hege Løvstad Toverud før vi snurret Gene Simmons film på storskjerm for henne.

Hvordan Liv tok gjensynet med sin gamle venn? Det kan du se i videoen under.

Vi kan røpe så mye som at hjertet aldri blir gammelt.

Takk for nå

KKs møte med Liv Ullmann ble avsluttet på koronavennlig vis, med hender som tok seg til hjertet.

Men vi skiltes fra legenden med lovnad om at vi har en klem til gode – neste gang vi møtes.

TAKK FOR DENNE GANG: Ydmyke representanter for KK delte ut æresprisen til Liv Ullmann for 2020, under en seremoni på Den Norske Opera. Fra venstre journalist Hege Løvstad Toverud, ærespristager Liv Ullmann og redaktør Ingeborg Heldal. FOTO: Astrid Waller
TAKK FOR DENNE GANG: Ydmyke representanter for KK delte ut æresprisen til Liv Ullmann for 2020, under en seremoni på Den Norske Opera. Fra venstre journalist Hege Løvstad Toverud, ærespristager Liv Ullmann og redaktør Ingeborg Heldal. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer