Sissel Kyrkjebø:

- Livet er utrolig sårbart og går i faser

For mange forbindes hun mer med julen enn selveste Jesus. Selv husker Sissel Kyrkjebø best julen hun og døtrene feiret alene.

SISSEL KYRKJEBØ: – For meg er det en form for meditasjon å sitte og se ut over fjorden eller fjellet. Det handler om å senke pulsen og rense bort tankene. Det er jeg avhengig av. Kjole fra Sherri Hill. FOTO: Astrid Waller
SISSEL KYRKJEBØ: – For meg er det en form for meditasjon å sitte og se ut over fjorden eller fjellet. Det handler om å senke pulsen og rense bort tankene. Det er jeg avhengig av. Kjole fra Sherri Hill. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å intervjue Sissel Kyrkjebø er som å bevilges adgang til et hvelv der en sjelden rosemalt kiste står på øverste hylle, under et tynt lag av stjernestøv. En kiste som få har fått lov til å studere på nært hold, og langt mindre fått lov til å løfte lokket av. Sissel Kyrkjebø har klart kunststykket å holde pressen i ånde siden hun slo gjennom som 16-åring – uten å lette på så mye som en flik av privatlivet. Jo da, den eventyrlige karrieren, som nærmest savner sidestykke siden Sonja Henie, er rikelig omtalt. Men Sissel har ikke akkurat brettet ut, enten det dreier seg om bryllupet med Eddie Skoller, døtrene Ingrid og Sarah, broren Bjørn som døde brått, skilsmissen fra Skoller, eller faren hennes som fikk alzheimer og gikk bort i 2016.

Det meste med Sissel er nemlig privat. Ufravikelig. Blikket mørkner en smule på spørsmål som ikke omhandler yrket. Hun møter til intervju kledd i jeans og strikkejakke.

– Så hyggelig, sier Sissel og hilser med det umiskjennelige Sissel-smilet.

Hun er høyreist og vakker, og så folkekjær at å si noe ufordelaktig om Sissel Kyrkjebø vil være det samme som å tenne på en stavkirke eller å tisse på en isbre. Imaget hennes er like ufordervet som Hardangervidda, om vi ser bort fra et par stramme skinnbukser i duett med Espen Lind på 2000-tallet og skilsmissen fra Eddie Skoller. Fortsatt har hun ikke kommentert bruddet. Ikke skinnbuksene heller, for den saks skyld. Men da hun ble spurt for 15 år siden, svarte Sissel at hun ikke var klar for å snakke om bruddet. Kanskje er tiden inne nå?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer