Bli student som voksen

- Livet skal ikke sette seg for mye, det blir bare kjedelig

Etter 30 år som hele Norges sexinspirator, følte Cecilie Kjensli (53) at oppdraget var utført. Nå har hun startet et nytt liv som sykepleierstudent - og er helt frelst.

FERSK STUDENT: Det er grenser for hvor lenge man kan holde på med de samme tingene, mener Cecilie Kjensli (53). Denne høsten begynte hun på sykepleierstudiet på Høyskolen i Østfold. Foto: Privat
FERSK STUDENT: Det er grenser for hvor lenge man kan holde på med de samme tingene, mener Cecilie Kjensli (53). Denne høsten begynte hun på sykepleierstudiet på Høyskolen i Østfold. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Jeg startet forrige uke med den første av to introuker til studiet, og det er veldig gøy!

Cecilie Kjensli (53) har har en lang og innholdsrik karriere bak seg innen seksuell helse og som sexinspirator. Hun har skrevet bok, holdt foredrag, drevet netthandel og var, ifølge seg selv, Norges første sex- og samlivsblogger. Og hun har elsket det.

Men så, etter 20 år som selvstendig næringsdrivende, kjente hun at det var nok.

- Jeg følte på en måte at oppdraget var utført. Jeg har bidratt til å fjerne skam rundt seksualitet og sexleketøy, og mye har forandret seg på de årene jeg har jobbet med det. Det var på tide å gjøre noe annet.

Trengte et yrke

Men hva? Hun savnet et fellesskap med gode kollegaer og å treffe andre mennesker. Hun ville ha en jobb der hun ikke måtte sitte på baken hele dagen, og der hun kunne være en del av en større helhet.

- Jeg prøvde å tenke etter hva jeg var kvalifisert til, og selv om jeg vet at jeg er en potet som kan brukes til mye, skjønte jeg ikke hvilke jobber jeg kunne søke på. Det gikk opp for meg at jeg måtte ha et yrke. Noe som både er fornuftig og meningsfullt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.