Kultur

Loe vant europeisk pris

Erlend Loe hyllet av ungdommer.

Publisert
Sist oppdatert
Tirsdag ble Erlend Loe ble tildelt ungdomsprisen Prix Européen des Jeunes Lecteurs for boka Naiv. Super. Prisen ble delt ut i Europaparlamentet i Strasbourg. Tusen ungdommer fra 13 forskjellige land står bak nominasjonene til Prix Européen des Jeunes Lecteurs.

Ungdommene er skoleelever mellom 15 og 18 år ved videregående skoler som har lest europeiske romaner som del av undervisningen. Etter en spørsmålsrunde hvor alle nominerte måtte svare på spørsmål fra unge lesere valgte en jury av representanter fra alle klassene som deltok en vinner.

- Det var omtrent som når det velges pave, forteller Loe ifølge NTB.

I juryens begrunnelse heter det at Naiv. Super vant blant annet fordi de syntes det var imponerende at Erlend Loe skrev så vakkert og enkelt om kompliserte og viktige ting.

Loe sier til NTB at han ble svært rørt over prisen.

- I denne alderen leser man med så stor intensitet, og går så opp i det man leser at bøkene blir veldig viktige, da betyr dette mye, sier Loe. De andre nominerte forfatterne var Szusza Bank, Rafael Chirbes, Michael Frayn, Ismail Kadare og Jean-Philippe Toussaint. Prisen ble delt ut for tredje gang.

Loe tok prisen: Ble hyllet av europeiske ungdommer.
Loe tok prisen: Ble hyllet av europeiske ungdommer. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer