Løkpai

Løkpai med crème fraîche

Løk er ypperlig som fyll i pai, den blir myk og gir deilig smak. Her har vi smakt til med karve, men det kan du sløyfe.

(6-8 porsjoner)

◗ 1 paibunn, ferdig kjøpt eller:

Hjemmelaget paideig:
◗ 150 g smør
◗ 200 g hvetemel
◗ 2 ss vann

Fyll:
◗ 6 løk
◗ 2 ss smør
◗ 1 ½ dl crème fraîche
◗ 2 eggeplommer
◗ 1 ts salt
◗ nykvernet pepper
◗ 1 eggehvite
◗ 1–2 ts karve

1. Bland paideigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin.

2. Trykk deigen ut i en pai­form og sett den kjølig i ca. 30 minutter.

3. Skrell og skjær løk i tynne skiver. Stek løken i smøret på svak varme til den blir blank og myk. Avkjøl løken litt.

4. Forstek paideigen midt i ovnen ved 250° i 5–10 minutter. Avkjøl bunnen og legg i løken.

5. Bland sammen crème fraîche, eggeplomme, karve, salt og pepper. Pisk eggehviten stiv og vend den inn. Fordel røren over løken.

6. Stek paien ferdig midt i ovnen ved 200º i ca. 30 minutter. Server med tomatsalat.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: