Løkpai

Løkpai med crème fraîche

Løkpai med crème fraîche
Publisert
Sist oppdatert

Løk er ypperlig som fyll i pai, den blir myk og gir deilig smak. Her har vi smakt til med karve, men det kan du sløyfe.

(6-8 porsjoner)

◗ 1 paibunn, ferdig kjøpt eller:

Hjemmelaget paideig:
◗ 150 g smør
◗ 200 g hvetemel
◗ 2 ss vann

Fyll:
◗ 6 løk
◗ 2 ss smør
◗ 1 ½ dl crème fraîche
◗ 2 eggeplommer
◗ 1 ts salt
◗ nykvernet pepper
◗ 1 eggehvite
◗ 1–2 ts karve

1. Bland paideigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin.

2. Trykk deigen ut i en pai­form og sett den kjølig i ca. 30 minutter.

3. Skrell og skjær løk i tynne skiver. Stek løken i smøret på svak varme til den blir blank og myk. Avkjøl løken litt.

4. Forstek paideigen midt i ovnen ved 250° i 5–10 minutter. Avkjøl bunnen og legg i løken.

5. Bland sammen crème fraîche, eggeplomme, karve, salt og pepper. Pisk eggehviten stiv og vend den inn. Fordel røren over løken.

6. Stek paien ferdig midt i ovnen ved 200º i ca. 30 minutter. Server med tomatsalat.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer