Livmorhalskreft

Lone (28) tok celleprøven for sent

Etter voldtekten i tenårene, fikk Lone Beate Engstrøm Larsen (28) så sterke smerter i underlivet, at hun ikke klarte å gjennomføre celleprøve.

LIVMORHALSKREFT: Lone Beate Engstrøm Larsen (28) har vært igjennom mye i løpet av livet. Nylig fikk hun beskjed om at hun hadde kreft. Foto: Privat
LIVMORHALSKREFT: Lone Beate Engstrøm Larsen (28) har vært igjennom mye i løpet av livet. Nylig fikk hun beskjed om at hun hadde kreft. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er en av dem som ignorerte «sjekk deg-kampanjen». Jeg ventet for lenge, sier Lone Beate Engstrøm Larsen (28).

Hun tenker seg om litt, før hun fortsetter:

- Det blir kanskje feil å si at jeg ignorerte det, men jeg hadde problemer som gjorde det vanskelig for meg å ta celleprøven.

Problemene oppsto mest sannsynlig på grunn av et traume, etter en voldtekt da Lone var 16 år gammel. Hun forteller at hun var på fest, og at en av deltakerne på festen prøvde seg på henne. Hun avviste ham, og fortalte at hun hadde kjæreste.

- Han sa «det går bra, ingen får vite noe». Jeg skal ærlig innrømme at jeg var langt ifra edru, men jeg husker at det utviklet seg, selv om jeg sa nei. Jeg skrek at jeg ikke ville, mens tårene rant. Kroppen min ble fullstendig handlingslammet. Mannen var mye større og sterkere enn meg, hva skal man gjøre?

Lone fortalte ikke om voldtekten til noen med det første. Da hun etter hvert åpnet seg til venninnene sine, ba de henne om å anmelde overgrepet.

- Jeg følte det var for sent. Jeg følte også at jeg hadde skyld i det selv, og at jeg burde ha kjempet mer imot.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer