Treningsavhengighet

Løp 10 mil i uken

Kirsten (33) nektet å innse det, men var avhengig av trening.

TRENINGSAVHENGIG: Kirsten Møller-Madsen strevde med å fylle dagene i mammapermisjonen - og endte med å bli treningsavhengig.  Foto: Marie Hald/All Over Press
TRENINGSAVHENGIG: Kirsten Møller-Madsen strevde med å fylle dagene i mammapermisjonen - og endte med å bli treningsavhengig. Foto: Marie Hald/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På et tidspunkt følte Kirsten Møller-Madsen (33) at hun burde løpe minst 10 mil i uken for ikke å få dårlig samvittighet. Det hele begynte da hun hadde fødselspermisjon.

Den nye rollen som mor var vanskelig, og i et forsøk på å finne innhold i hverdagen, begynte hun å trene hver dag. Bare fire måneder senere løp Kirsten sin første halvmaraton. Hun kom fjerdeplass — og fikk et kjempekick.

- Plutselig lå ikke identiteten min kun i det å være mor. Løpingen fortsatte og avhengigheten begynte – på 15 måneder løp jeg 25 maraton, hver gang med fantastisk resultat, forteller Kirsten.

For å gjenoppleve kicket, trente hun mer og mer. I september 2012 deltok hun på sitt hardeste løp noensinne på 160 kilometer.

Men gradvis kjente hun hvordan hun forandret seg. Gradvis trakk hun seg stadig mer inn i seg selv, ble oftere irritabel og lite tilstedeværende. Søvnen var dårlig, og selv på en hviledag måtte hun ut og løpe – gjerne 25 kilometer.

LES OGSÅ: Tegn på at du er treningsavhengig

Vi kan bli avhengige av hva som helst

I prinsippet kan vi mennesker bli avhengige av alt, skal vi tro Kari Lossius, klinikkdirektør ved Stiftelsen Bergensklinikkene og blant Norges fremste eksperter innen rusfeltet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer