Tone Eva Ingebrigtsen:

Løpemamma Tone Eva Ingebrigtsen: - Det er mange tøffe dager. Jeg kan gå i kjelleren selv av og til

48-åringen snakker ut om hvordan det er å være mamma til tre sønner som løper i verdensklasse - i tillegg til å ha fire andre barn.

TEAM INGEBRIGTSEN: I 2016 var det premiere på dokumentarserien «Team Ingebrigtsen» på NRK. Der får man et innblikk i livet til en storfamilie helt utenom det vanlige - og nå kommer straks sesong 2. FOTO: Astrid Waller
TEAM INGEBRIGTSEN: I 2016 var det premiere på dokumentarserien «Team Ingebrigtsen» på NRK. Der får man et innblikk i livet til en storfamilie helt utenom det vanlige - og nå kommer straks sesong 2. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

«Eg hette William og eg ska også springa når eg blir stor!» roper en blidspent femåring idet vi åpner døra. Det er ingen tvil om at adressen er riktig: Ingebrigtsen-huset i Sandnes. På veggene henger det bilder av hele familien, og nedi skuffer og skap kryr det av medaljer og pokaler i ulike former.

«Har du vært med på intervjuer før?» spør jeg William. Han nikker kjapt med hodet.

- Jepp, eg har vore med på både spørsmål og bildår, svarer han utadvendt.

Og det er kanskje ikke så rart. Med tre storebrødre som heter Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen, som har vunnet både VM og EM-medaljer i løping blir man godt vant til oppmerksomhet.

KK har tatt en prat med løpemamma Tone Eva Ingebrigtsen (48). Hun har totalt sju barn - hvor flere av de løper proft. Men.... hvordan oppdrar man egentlig en verdensmester?

Har aldri tvilt

- Alt dreier seg om å legge livet til rette for de som satser på friidrett. Det handler om å tilpasse trening, skole, mat, skyss og vasking av klær - en kabal som ofte kan by på utfordringer. Hverdagen går i 190 km/t, og alt som skjer er nøye planlagt, sier Tone Eva.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer