Familiekonflikter:

Løs opp i flokene

Konflikter i familie kan føles fastlåste og håpløse. Men faktisk kan problemene løses på et par timer!

FAMILIEKONFLIKTER: Ifølge konfliktmegler Signe Saxe Jessen kan en familiekonflikt løses på et par timer. ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain
FAMILIEKONFLIKTER: Ifølge konfliktmegler Signe Saxe Jessen kan en familiekonflikt løses på et par timer. ILLUSTRASJON: Anna Adelback-Houplain Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi forbinder gjerne konfliktmegling med nabokrangler om høyden på hekken eller møter mellom ransofre og ranere. Men faktisk funker det minst like bra i private relasjoner. Når parforholdet har gått i stå, eller en mor og datter ikke vil snakke med hverandre, eller søsken har røket uklar: Da kan det være på tide med megling. En person som vet alt om å megle i nære relasjoner, er konfliktmegler Signe Saxe Jessen.

Ifølge henne har det ikke noe å si om konflikten er mellom naboer eller kjærester. Prosessen følger samme gang, og handler om at alle parter skal få både tale- og lyttetid.

– Mange orker ikke tanken på terapi, fordi de har så mange «lik i lasten». Men i motsetning til psykoterapi er ikke vi konfliktmeglere opptatt av fortiden eller barndomstraumer. Vi går inn i konflikten her og nå, og prater oss gjennom alle detaljene. Vi vil få folk til å lytte til hverandre og forstå hva den enkeltes behov er, sier Signe.

LES OGSÅ: Metakognitiv terapi: Den nye lykkepillen?

Hun forteller at i motsetning til psykoterapi, som kan ta mange år, vil en konfliktmegling gjerne løses i løpet av et par timer. Noen ganger kan det være nødvendig med en oppfølging et par uker etterpå. Likevel nøler hun litt med å kalle det en «quick fix», eller enkel løsning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer