Kultur

Lost tilbake på skjermen

I kveld er øyfolket i suksesserien tilbake på TVNorge.

Publisert
Sist oppdatert
Etter en pause setter TVNorge igjen opp den amerikanske spenningsserien Lost. Serien, som er produsert av tv-selskapet ABC, følger de overlevende etter en flystyrt og deres utfordringer på en mystisk øy som blir deres nye hjem.

Nylig mottok skaperne av Lost Golden Globe-prisen for beste dramaserie i 2005. De gjorde også rent bord da Emmy-prisene ble delt ut. Publikum ser heller ikke ut til å miste interessen: diskusjonsfora florerer på internett, fansen kjøper merchandise i bøtter og spann, og bøker som vises i serien i korte glimt havner på bestselgerlistene med det samme.Det var en stund spekulert i om en av Losts omdiskuterte skuespillere, Michelle Rodriguez, ville bli skrevet ut av serien. Rodriguez, som spiller rebellen Ana Lucia, har utenfor skjermen vært i klammeri med politiet flere ganger, og er nå tiltalt for flere alvorlige tilfeller av fyllekjøring. Tv-selskapet avviser imidlertid at hennes framtid i serien står i fare.

- Vi vil ikke røpe noe av utviklingen for karakterene i serien, men jeg kan definitivt slå fast at ting som skjer i skuespillernes liv utenfor settet, ikke vil påvirke deres liv på skjermen, sier mannen bak Lost, JJ Abrams til New York Post.

Det har vært spekulert mye i hvilke hemmeligheter som skjuler seg på øya hvor de overlevende holder hus. Her er de mest populære.

 • Øya er skjærsilden
  De som tilsynelatende overlever flystyrten er i virkeligheten fanget i skjærsilden hvor de kjemper for sine sjeler og gjør opp for gamle synder, før de enten havner i himmelen eller helvetet.
 • Øya er magisk
  De unge, blant annet gutten Walt, kontrollerer denne magien. Walt vant hele tiden i backgammon og kan få regnet til å slutte. Når han leser om isbjørner i tegneserien sin, dukker det opp en på øya.
 • Romvesen-teorien
  Romvesener forårsaket flystyrten, og bruker øya som oppholdssted for å drive eksperimenter med menneskene. Romvesener styrer også øyboernes oppfatning av virkeligheten og hverandre.

  I kveldens Lost-episode får vi vite mer om hvorfor Eko holdt seg taus i 40 dager. Og Charlies heroinmisbruk kommer farlig nær avsløring når Claire og Eko stiller en rekke spørsmål ved oppførselen hans.


  Lost ser du på TVNorge hver onsdag i 14 uker framover.


  Har du savnet denne gjengen? I kveld er Lost omsider tilbake på norske tv-skjermer. Foto: TVNorge
  Har du savnet denne gjengen? I kveld er Lost omsider tilbake på norske tv-skjermer. Foto: TVNorge Vis mer
  Omstridt: skuespiller Michelle Rodriguez er tatt for flere tilfeller av fyllekjøring.
  Omstridt: skuespiller Michelle Rodriguez er tatt for flere tilfeller av fyllekjøring. Vis mer
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer