Kultur

Lost tilbake på skjermen

I kveld er øyfolket i suksesserien tilbake på TVNorge.

Publisert
Sist oppdatert
Etter en pause setter TVNorge igjen opp den amerikanske spenningsserien Lost. Serien, som er produsert av tv-selskapet ABC, følger de overlevende etter en flystyrt og deres utfordringer på en mystisk øy som blir deres nye hjem.Nylig mottok skaperne av Lost Golden Globe-prisen for beste dramaserie i 2005. De gjorde også rent bord da Emmy-prisene ble delt ut. Publikum ser heller ikke ut til å miste interessen: diskusjonsfora florerer på internett, fansen kjøper merchandise i bøtter og spann, og bøker som vises i serien i korte glimt havner på bestselgerlistene med det samme.Det var en stund spekulert i om en av Losts omdiskuterte skuespillere, Michelle Rodriguez, ville bli skrevet ut av serien. Rodriguez, som spiller rebellen Ana Lucia, har utenfor skjermen vært i klammeri med politiet flere ganger, og er nå tiltalt for flere alvorlige tilfeller av fyllekjøring. Tv-selskapet avviser imidlertid at hennes framtid i serien står i fare.- Vi vil ikke røpe noe av utviklingen for karakterene i serien, men jeg kan definitivt slå fast at ting som skjer i skuespillernes liv utenfor settet, ikke vil påvirke deres liv på skjermen, sier mannen bak Lost, JJ Abrams til New York Post.Det har vært spekulert mye i hvilke hemmeligheter som skjuler seg på øya hvor de overlevende holder hus. Her er de mest populære.
 • Øya er skjærsildenDe som tilsynelatende overlever flystyrten er i virkeligheten fanget i skjærsilden hvor de kjemper for sine sjeler og gjør opp for gamle synder, før de enten havner i himmelen eller helvetet.
 • Øya er magiskDe unge, blant annet gutten Walt, kontrollerer denne magien. Walt vant hele tiden i backgammon og kan få regnet til å slutte. Når han leser om isbjørner i tegneserien sin, dukker det opp en på øya.
 • Romvesen-teorienRomvesener forårsaket flystyrten, og bruker øya som oppholdssted for å drive eksperimenter med menneskene. Romvesener styrer også øyboernes oppfatning av virkeligheten og hverandre.I kveldens Lost-episode får vi vite mer om hvorfor Eko holdt seg taus i 40 dager. Og Charlies heroinmisbruk kommer farlig nær avsløring når Claire og Eko stiller en rekke spørsmål ved oppførselen hans. Lost ser du på TVNorge hver onsdag i 14 uker framover.

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer