Luksusruter

Sjokoladekake

Luksusruter

Publisert
Sist oppdatert

Utrolig god kake! Glasuren er helnøttsjokolade, som både er dekorativ og smaker godt.

(ca. 35 biter, stor langpanne)

◗ 1 dl kakao
◗ 2 dl melk
◗ 250 g smør
◗ 3 dl sukker
◗ 5 egg
◗ 4 dl hvetemel
◗ 1 ss bakepulver
◗ 1 klype salt
◗ 150 g mørk sjokolade

Sjokoladeglasur:
◗ 2 dl kremfløte
◗ 300 g helnøttsjokolade

1. Sett ovnen på 200º.

2. Kok opp kakao og melk, og la det avkjøles. Rør smør og sukker luftig.

3. Tilsett et egg om gangen under omrøring. Bland hvetemel med bakepulver og salt, og rør det vekselvis med sjokolademelken. Smelt sjokoladen i vannbad og rør den i deigen.

4. Hell røren i en langpanne (25 x 40 cm) med bake­papir. Stek kaken i ca. 25 minutter. Prøv med en kakenål om kaken er ferdig. Den skal være litt kladdete. La kaken avkjøles.

5. Kok opp fløten, tilsett sjokolade i biter og rør forsiktig på svak varme til alt er smeltet.

6. La glasuren avkjøles noe og smør den over kaken.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer