Kultur

Lunsj med Jamie

Jamie Oliver slakter den norske matpakka.

Publisert
Sist oppdatert
Norske skoleelever bør få varm skolemat, konkluderte eksperter i en rapport som ble lagt fram for kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) i går.

Ekspertene får varm støtte fra Englands kokkeyndling Jamie Oliver (31), som du møter i denne ukens KK-portrett.

- Hvis jeg ikke tar feil, er Norge grisekaldt halvparten av året, som England. Da trenger ikke barna en sandwich, men et skikkelig måltid laget på skolen. Det trenger ikke å være gastronomisk, men det må være balansert. Et skolemåltid gjør hele forskjellen. Det gjør at barna konsentrer seg bedre og blir sunnere, sier Oliver til KK.

Da KK serverer Jamie et typisk norsk skolemåltid, er responsen klar:
- Jeg vil helst ikke smake på den sprø osten deres. Jeg har smakt den før, og den er forferdelig, sier Oliver når han åpner matpakka med brunost.

Kjendiskokken ble folkehelt og fikk den engelske regjeringen til å bevilge 3,2 milliarder kroner ekstra til skolematen, etter at han laget den sterkt kritiske tv-serien ”Jamie’s School Dinners” i fjor.

Oliver forteller at han mange ganger har hatt lyst til å slå foreldrene når han har sett hva engelske skolebarn har i matpakka. Han er heller ikke nådig når KK presenterer han med den tradisjonelle norske matpakka, med to brødskiver.

- Den burde hatt mer protein, og den mangler salat og grønnsaker, sier Jamie Oliver, som mener at skolematen bør være regjeringens ansvar, og ikke foreldrenes.

Les mer i denne ukens KK om:
- Jamies reaksjon når han ser den norske matpakka
- Hvorfor Jamie vil slutte med tv
- Ryktene om ekteskapskriser
- Strevet med å gjøre kona gravid
- Drømmen om ItaliaLunsj med Jamie
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer