Musikk

Lyden av sommeren 2007

Disse platene bør du få med deg i sommer.

Lyden av sommeren 2007
Publisert
Sist oppdatert
Vil du ha rock, R&B, elektronika, pop eller punkrock? Sommeren er tradisjonelt en rolig periode hva plateutgivelser angår, men det har likevel kommet en rekke flotte album du bør få med deg de siste ukene. Og hvem vet – kanskje er det på tide å hente fram en gammel klassiker eller to også?
 • Interpol: Our Love to AdmireDette mørke, innadskuende New York-bandet har gitt deg albumet som er perfekt tonefølge til de mange regnværsdagene vi har i sommer. Med fantastiske låter bergtar rockebandet oss fullstendig, og fører til at vi ønsker oss innevær hele sommeren slik at vi kan holde oss hjemme og høre på bandets tredje plate på repeat. Om og om igjen.
 • Justice: «Cross»Ingen sommer er komplett uten litt fengende, fransk elektronika. Denne duoen blander barnesang med 70-tallsfunk og streng synth. Justice spiller på Øya i august, og det er bare å begynne oppladningen til en kveld med frekk, sofistikert hoftevrikk.
 • Ryan Adams: «Easy Tiger»Produktive Ryan Adams slapp nylig enda en plate med melankolsk americana, og nok en gang treffer han oss rett i hjertet. Umulig kjærlighet og rastløs vandring gjør seg utmerket på plate hele året, og Ryan får oss til å la være å sove bort sumarnatta når som helst.
 • New Young Pony Club: «Fantastic Playground»Som skreddersydd for sommerfester, skriver kritikerne. Og det er definitivt riktig. NYPC lager danserock i sjangeren new wave, og selv om det begynner å bli trangt om plassen i denne båsen, er det alltid plass til flere morsomme musikanter. Det låter forfriskende, lekent og smittende – slik det skal om sommeren.
 • Superfamily: «Warszawa»Denne ble sluppet på vårparten, men det er all mulig grunn til å hente den fram igjen på lyse sommernetter. Mossegutta i Superfamily har gravd etter gull i 80-tallets skattkiste, og kommet opp med den mest fengende norske plata vi har hørt på lenge. Dansesko – nå!
 • Spoon: «Ga Ga Ga Ga Ga»Sommeren 2007 blir fattigere dersom du ikke hører fantastiske «The Ghost of You Lingers» minst 40 ganger. Indierockerne har blitt litt streitere, men på ingen måte dårligere. Årets utgivelse er tidløs, melodiøs rock som hører hjemme i enhver kvalitetsbevisst platekjøpers hylle.
 • Rihanna: «Good Girl Gone Bad»For en dose sommerlig R&B setter vi på Rihanna. Singelen «Umbrella» har (dessverre) passet svært godt til årets norske sommer, men deilige syntheventyr som «Don’t stop the music» er platens virkelige høydepunkt. Florlett og enkel, som drinkene du akkompagnerer den med.
 • B.C. Campfire: «Blink of an nihilist»En av sommerens fineste og snurrigste plater kommer fra amerikanske B.C. Camplight, en ung herremann som tydeligvis har hørt mye på Beach Boys og andre 60-tallshelter. Melodisk og drømmende pop, som gir sommerfølelse i bøtter og sandspann.
 • Rooney: «Calling the World»Rooney er en gjeng langhårede gutter som lager musikk med ekko fra svunnen tid - det høres ut som de har mye musikk fra 60- og 80-tallet i platesamlingen sin. Resultatet er sommerlig, ukomplisert poprock, som nok ikke har lengst levetid, men som passer veldig bra akkurat nå.
 • Gogol Bordello: «Super Taranta!»Gogol Bordello omtales gjerne som verdens mest forrykende band, og de kjemper i alle fall helt klart om tittelen. New York-bandet blander punk og sigøynermusikk, det høres helt vilt ut, og egner seg perfekt til langvarige, bråkete vorspiel før sommerens mest minneverdige kvelder.

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer