Lister:

Lykken er en punktliste

Avtaler, venner, gjøremål? Journalist Thora Bruun Makita hadde ikke kontroll på noen av dem. Slik gikk det da hun prøvde det trendy listesystemet Bullet Journal.

LISTER: Journalist Thora Bruun Makita prøvde et listesystem. Det startet bra, og i løpet av en uke fikk hun unna flere ting som hadde hengt over henne, enn hun hadde gjort i løpet av de siste to månedene. FOTO: NTB Scanpix
LISTER: Journalist Thora Bruun Makita prøvde et listesystem. Det startet bra, og i løpet av en uke fikk hun unna flere ting som hadde hengt over henne, enn hun hadde gjort i løpet av de siste to månedene. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Mamma kommer snart, sier jeg til min ett år gamle sønn. Så tar jeg opp et par bukser fra gulvet som jeg legger sammen, titter over på min fem år gamle datter som sitter ved skrivebordet, og oppdager at hun er i ferd med å klippe en kollasj av id-kortet mitt. Det er mye i en hverdag med to små barn og jobb. Mye jeg skal, og mye jeg gjerne vil, men dette er ikke alltid sammenfallende. Og jeg prøver å rekke alt – og i tillegg huske det sosiale. Jeg lager mange avtaler med venninner, men må også ofte avlyse. Og jeg er ekspert på optimistiske huskelapper og alarmer som ringer klokken fem om morgenen. Men jeg glemmer stadig vekk å ringe til tannlegen, dropper meditasjonen, og det der med å lære japansk fordi mannen min er fra Japan – det har stått på to do-listen min i ti år.

Spørsmålet mitt er: Finnes det en metode som kan rette fokus mot gjøremål og avtaler og samtidig gi litt mer av det søte liv i hverdagen? Jeg ville rett og slett finne ut om Bullet Journal kan hjelpe meg litt på vei ved å teste den i en uke.

LES OGSÅ: - Man kan ikke ha et rydderegime hjemme, barna må få lov til å leke

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer